ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προκρίθηκε στην παράταση ο Άρης!

Προκρίθηκε στην παράταση ο Άρης!

Στην επόμενη φάση του θεσμού του Eurocup προκρίθηκε ο Άρης που επικράτησε της Ρουντούπις με 96-86 στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν δυνατά στον αγώνα, αλλά οι Λιθουανοί δεν επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να επιβάλει τον ρυθμό της. Ούτε όμως μπόρεσαν να πάρουν ένα προβάδισμα, ώστε να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 20-20. Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου όμως, ο Άρης κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα του τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση με τον Χρήστο Ταπούτο να κάνει εξαιρετικό ματς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου το οποίο ολοκληρώθηκε με 42-36 υπέρ του Άρη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άρης προσπάθησε να διατηρήσει το προβάδισμα και αυτή τη διαφορά που απέκτησε από το πρώτο μισό του αγώνα. Και τα κατάφερε, καθώς συνέχισε να βρίσκεται μπροστά στο σκορ απέναντι στους φιλοξενούμενους που δεν τα παράτησαν, αλλά προσπάθησαν να παραμείνουν κοντά στο σκορ. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Άρη να προηγείται με 65-60, με τους φιλοξενούμενους πάντως να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια για να γυρίσουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα. Μάλιστα έφτασαν μία... ανάσα από την πρόκριση, αλλά ο Ντέιβις έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (78-78 κ.α.).

Στην παράταση όμως ο Άρης έδειξε πως ήταν πιο συγκεντρωμένος σε άμυνα και επίθεση με αποτέλεσμα να πάρει το προβάδισμα και να σβήσει τις όποιες ελπίδες είχαν οι φιλοξενούμενοι για νίκη πρόκριση στο «Αλεξάνδρειο». Ο Άρης επικράτησε με 96-86 και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

Άρης – Ρουντούπις 96-86

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 42-36, 65-60, 78-78 (κ.α.), 96-86.