ΑΘΛΗΤΙΚΑ

LIVE Φέντερερ vs Τσιτσιπάς: Η «μάχη» του Στέφανου απέναντι στον Ελβετό

LIVE Φέντερερ vs Τσιτσιπάς: Η «μάχη» του Στέφανου απέναντι στον Ελβετό

Στα ημιτελικά του Swiss Indoor Basel, αντιμετωπίζει ο Έλληνας τενίστας τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ, προσδοκώντας μία πολύ σπουδαία νίκη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε την Παρασκευή με ανατροπή τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς και πήρε σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του Swiss Indoor Basel, όπου αντιμετωπίζει αυτή την ώρα τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο 38χρονος Ελβετός, θρύλος του τένις προκρίθηκε στα ημιτελικά χωρίς να αγωνιστεί καθώς ο Σταν Βαβρίνκα απέσυρε την συμμετοχή του λόγω τραυματισμού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπά (νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη) απειλεί την προσπάθεια που κάνει ο Φέντερερ (νο 3 στη βαθμολογία της ATP), για την κατάκτηση του 10ου τίτλου του στη γενέτειρά του.

1ο ΣΕΤ

Αν και το γκέιμ βρέθηκε στο 30-30 ο Ρότζερ Φέντερερ έφτασε στο γκέιμ πόιντ χάρη σε ένα λάθος του Τσιτσιπά και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε αντιμέτωπος με τρία break points, αλλά είχε ισάριθμες απαντήσεις στο επιθετικό παιχνίδι του Φέντερερ και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του σε ένα γκέιμ που διήρκεσε περισσότερο από έξι λεπτά.

Εύκολα «κράτησε» το σερβίς του ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2.

Στο έκτο του break point ο Ρότζερ Φέντερερ κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά και να πάρει το προβάδισμα με 3-2, με τον Ελβετό να παίρνει και το έβδομο γκέιμ και να προηγείται με 4-2.

Το πρώτο σετ έληξε υπέρ του Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος επιβλήθηκε του Στέφανου με 6-4.