«Προεδρική» εμφάνιση Μαρινάκη στου Ρέντη

Η νέα ήττα σε ντέρμπι, αυτή τη φορά από την ΑΕΚ, ο τρόπος που επήλθε, αλλά κυρίως το να μην επηρεάσει αυτή τους παίκτες...

Η νέα ήττα σε ντέρμπι, αυτή τη φορά από την ΑΕΚ, ο τρόπος που επήλθε, αλλά κυρίως το να μην επηρεάσει αυτή τους παίκτες της ομάδας, ιδιαίτερα τη στιγμή που βρίσκονται ακόμη στην κορυφή της βαθμολογίας, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σήμερα ο Βαγγέλη Μαρινάκη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Είναι η πρώτη φορά που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά την επίσκεψή του μίλησε στους παίκτες για έναν τέτοιο λόγο, ακολουθώντας έτσι την τακτική που συνήθιζε ο προκάτοχός του ( και πρόεδρος του Ολυμπιακού ) Σωκράτης Κόκκαλης σε ανάλογες περιπτώσεις και που τις περισσότερες φορές έφερνε αποτέλεσμα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της νοοτροπίας που έχει παρατηρήσει ότι έχουν αποκτήσει κάποιοι παίκτες πριν από κρίσιμα παιχνίδια, ζήτησε δουλειά, περισσότερο πάθος στους αγώνες και κυρίως ενότητα και ηρεμία, ώστε να φτάσει ο Ολυμπιακός στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Είναι η πρώτη φορά από το καλοκαίρι που έχω την ευκαιρία να μιλήσω με όλους σας. Δεν θα ήθελα βέβαια να τα πούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά να ξέρετε πως ό,τι σας πω εκφράζει την καρδιά και το πάθος ενός φιλάθλου του Ολυμπιακού, που αγαπάει πάνω απ’ όλα την ομάδα»,
είπε αρχικά και στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα μας είναι πρώτη. Σχεδόν όλοι εσείς εδώ έχετε εμπειρίες από μεγάλα πρωταθλήματα, από μεγάλα παιχνίδια. Έχετε κερδίσει τίτλους και είστε όλοι καταξιωμένοι στην συνείδηση του κόσμου και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ο Ολυμπιακός μας χτίστηκε στα δύσκολα και έτσι έγραψε και την ιστορία του. Αυτό θέλουμε και από εσάς. Να είστε δυνατοί στα δύσκολα, στα ντέρμπι, για να μην ξαναδούμε παιχνίδια όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, όπου "αναστήσαμε" τους αντιπάλους μας.

Πάντα υπάρχουν περιθώρια για να διορθωθούμε. Είστε οι καλύτεροι, αλλά χωρίς καρδιά και πάθος δεν κερδίζεις. Δείξτε στο γήπεδο την αξία σας. Εγώ ασχολούμαι 20 ώρες το 24ωρο με τον Ολυμπιακό για να μπορείτε εσείς να γυμνάζεστε και να παίζετε με τις καλύτερες συνθήκες. Εκτιμώ απεριόριστα τον προπονητή σας και συνεργάζομαι άψογα μαζί του.

Να ξέρετε ότι θα είμαστε αυστηροί πάντα σε θέματα πειθαρχίας. Στο παρελθόν διακόψαμε συνεργασίες με παίκτες για θέματα πειθαρχίας. Για μας αδιαφορία και έλλειψη πειθαρχίας είναι τα ίδια παραπτώματα. Είμαστε ανώτεροι από τους αντιπάλους μας. Δεν θέλουμε να δίνουμε δικαιώματα στους απλήρωτους να κοροϊδεύουν.

Δύναμή μας είναι ο κόσμος και αυτό που σας μεταφέρω εδώ, είναι ότι ο κόσμος ζητάει να ματώνετε τη φανέλα. Από τους καταξιωμένους και τους αρχηγούς περιμένουμε πάντα πολύ περισσότερα. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι πρώτος σκόρερ η MVP, αλλά η ομαδικότητα. Μην ξεχνάτε ότι είστε πρώτοι και με διαφορά οι καλύτεροι. Από εμάς θα έχετε όλη την υποστήριξη. Είμαστε μια οικογένεια που θέλουμε το πρωτάθλημα και καλό θέαμα».