ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Βάζει «λουκέτο» στον αθλητισμό της Νότιας Αφρικής

Νότια Αφρική
AP Images

Συναγερμός για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα: «Κλείνει» ο αθλητισμός στη Νότια Αφρική, εξαιτίας του κορονοϊού.

Ομάδες ράγκμπι προσπαθούν να φύγουν, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, και η πρώτη διοργάνωση DP World Tour του γκολφ οδηγείται σε αναβολή.

Τέσσερις ομάδες ράγκμπι επρόκειτο να παίξουν στη Νότια Αφρική στο United Championship Rugby, αλλά οι ουαλικοί σύλλογοι Κάρντιφ και Σκάρλετς ανέφεραν ότι θέλουν να φύγουν πριν η Βρετανία ανακοινώσει ταξιδιωτικούς περιορισμούς, κάτι που συνέβη.

«Με την κατάσταση στη Νότια Αφρική να έχει αλλάξει τόσο γρήγορα, προσπαθούμε τώρα να επαναπατρίσουμε το προσωπικό μας το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε η Κάρντιφ στο Twitter και συμπλήρωσαν: «Για τις ενδιαφερόμενες οικογένειες και φίλους, να είστε βέβαιοι ότι η προσοχή μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία των ανθρώπων μας και θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιεσδήποτε εξελίξεις».

Οι Σκάρλετς ανακοίνωσαν ότι κι αυτοί προσπαθούν να φύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. «Μετά τα νέα για μια νέα μετάλλαξη της Covid-19 στη Νότια Αφρική, οι Σκάρλετς θα ήθελαν να διαβεβαιώσουν τις οικογένειες και τους φίλους ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατό», τόνισαν σε δικό τους tweet.

Οι Βρετανοί παίκτες του γκολφ αποχώρησαν επίσης σήμερα από το Joburg Open, που είναι ο πρώτος αγώνας του DP World Tour, το οποίο ήταν παλιότερα γνωστό ως European Tour.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εισήγηση Επιτροπής: Πώς θα έρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής

Θρήνος για τη χήρα του Μανώλη Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλι: Φίλοι την αποχαιρετούν στα social media

Ελένη Μενεγάκη: «Κάγκελο» οι συνεργάτες της μόλις την είδαν (video)