ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κόπα Άφρικα: Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στη Σενεγάλη κατά την άφιξη των πρωταθλητών

σενεγάλη Κόπα Άφρικα
Παροξυσμός στη Σενεγάλη με το Κόπα Άφρικα
Associated Press/Sylvain Cherkaoui

Σενεγάλη: Οι φίλαθλοι βγήκαν στους δρόμους για να υποδεχθούν τους πρωταθλητές του Κόπα Άφρικα.

Η Σενεγάλη επιφύλαξε θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές του Κόπα Άφρικα, τον παρθενικό τίτλο των «Λιονταριών της Τεράνγκα».

Η νίκη επί της Αιγύπτου στη διαδικασία των πέναλτι και η κατάκτηση του τροπαίου όπως είναι λογικό έβγαλε τους Σενεγαλέζους στους δρόμους, αλλά καμία εικόνα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη λαοθάλασσα που σχηματίστηκε το απόγευμα της επομένης του τελικού για την υποδοχή των θριαμβευτών.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Σενεγάλης κατέκλεισαν τους δρόμους του Ντακάρ, από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, ως τη Λεωφόρο Ομοσπονδίας και το προεδρικό παλάτι, ανυπομονώντας να αποθεώσουν την αποστολή της ομάδας κατά την άφιξή της από το Καμερούν.

Σημαίες, φανέλες, ζωγραφιές στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων, όλες φυσικά στα χρώματα της Σενεγάλης συνιστούν το πανηγυρικό σκηνικό που στήθηκε στην παραθαλάσσια χώρα της βορειοδυτικής Αφρικής.

Μανέ: Το σημαντικότερο τρόπαιο της ζωής μου

Ως το σημαντικότερο τρόπαιο της καριέρας του χαρακτήρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022 το βράδυ της Κυριακής (06/02) ο Σάντιο Μανέ, αν κι έχει κατακτήσει το Champions League και το πρωτάθλημα της Premier League με τη φανέλα της Λίβερπουλ, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που έλαβε απ’ τους συμπαίκτες του, μετά το χαμένο πέναλτι στα πρώτα λεπτά του τελικού κόντρα στην Αίγυπτο.

«Είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου και το καλύτερο τρόπαιο της ζωής μου. Έχω κερδίσει το Champions League και κάποια άλλα τρόπαια αλλά αυτό είναι πολύ ξεχωριστό για μένα. Είναι πιο σημαντικό για μένα. Είμαι χαρούμενος για τον εαυτό μου, για το έθνος μου και για όλη την οικογένειά μου», τόνισε ο 29χρονος επιθετικός, μιλώντας στη συνέχεια για την υποστήριξη που είχε απ’ όλους τους συμπαίκτες του μετά το χαμένο πέναλτι στον τελικό στο 7ο λεπτό.

«Ήταν μεγάλο πλήγμα για μένα όταν έχασα το πέναλτι. Όμως οι συμπαίκτες μου με πλησίασαν και μου είπαν "Σάντιο, χάνουμε μαζί και κερδίζουμε μαζί. Σε ξέρουμε. Έχεις κάνει πάρα πολλά για μας, συνέχισε". Αυτό με έκανε πιο δυνατό και νομίζω πως έκανε τη διαφορά όταν ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο φινάλε.

Όλα τα παιδιά ήρθαν προς το μέρος μου και μου είπαν "Σάντιο σε εμπιστευόμαστε" και αυτό μου έδωσε έξτρα κίνητρο. Το τρόπαιο ανήκει σε όλη την ομάδα της Σενεγάλης, το αξίζουν όλοι».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.