ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Βούλα Παπαχρήστου

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Βούλα Παπαχρήστου

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να αποκλείσει την Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν από τη μεγάλη διοργάνωση που αρχίζει την Παρασκευή, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, Ισίδωρος Κούβελος.

Αρχικά φαινόταν να μην υπάρχει πρόθεση από την ΕΟΕ να τεθεί εκτός Αγώνων η Παπαχρήστου, ωστόσο κατόπιν πιέσεων της κοινής γνώμης πήρε την απόφαση να την αφήσει εκτός Λονδίνου. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΕ. Λίγο νωρίτερα, σε ανακοίνωση προχώρησε και ο ΣΕΓΑΣ για το ζήτημα που ανέκυψε με το σχόλιο της Βούλας Παπαχρήστου και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής η όχι της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες παραπέμποντας τη συνέχεια στον ΕΟΕ.

Όλη η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ έχει ως εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του Κόσμου. Με απόφασή του, στην σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στην Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Για την συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτημα που εκ των πραγμάτων έχει μπει δημόσια, αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΟΕ την απόφαση της οποίας, όποια και αν είναι, ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει».

Διαβάστε επίσης:

Βούλα Παπαχρήστου: Σάλος για το ρατσιστικό σχόλιό της στο Twitter

Πιτσιρίκος για Παπαχρήστου: Να μην αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Βούλα Παπαχρήστου: Η απάντηση στο Facebook για το ρατσιστικό σχόλιο

Παπαχρήστου μέσω twitter: «ζητώ συγγνώμη»