ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φώτσης: «Πρώτα η Εφές και μετά ο Ολυμπιακός»

Φώτσης: «Πρώτα η Εφές και μετά ο Ολυμπιακός»

Μπορεί το ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» να είναι σε λίγες ημέρες, όμως στον Παναθηναϊκό σκέφτονται πρώτα το ματς με τους Τούρκους, όπως τόνισε ο Φώτσης.

Ο φόργουορντ του «Εξάστερου» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ και στάθηκε στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του Top-16 της Ευρωλίγκα κόντρα στην Εφές, ξεκαθαρίζοντας πως ο Ολυμπιακός μπορεί να... περιμένει.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του διεθνή φόργουορντ:

Αντώνη οι φίλοι της ομάδας, περίμεναν μία εύκολη νίκη σε βάρος του Απόλλωνα. Αυτή τελικά ήρθε, πιο δύσκολα από ότι ίσως να περιμένατε κι εσείς. Θεωρείς ότι σας βγήκε η κούραση;

«Η κούραση είναι δεδομένο ότι υπάρχει και ιδιαίτερα μετά από ένα τόσο δύσκολο ταξίδι όπως είναι αυτό στη Βιτόρια. Από εκεί και πέρα όμως, αν σταθούμε στην κούραση θα είναι λάθος. Έπρεπε εμείς να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να μπούμε πιο αποφασισμένοι στο παρκέ, απέναντι σε μια ομάδα που έκανε ένα καλό παιχνίδι και παρέμεινε μαχητική ως το τέλος της αναμέτρησης».

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με την Αναντολού Έφες. Σε ποιους τομείς, θεωρείς ότι υπερτερεί ο Παναθηναϊκός; Που θα χτυπήσει την τουρκική ομάδα;

«Η ουσιαστική προετοιμασία για εμάς για τον αγώνα με την Αναντολού Έφες ξεκίνησε σήμερα. Θα δούμε την αντίπαλό μας, θα ακούσουμε τους προπονητές και θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο που αυτοί θα μας δώσουν. Θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι θα πρέπει να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα και έτοιμοι από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα. Από κάθε παιχνίδι διδάσκεσαι κάτι κι εμείς μάθαμε κάτι πιστεύω από αυτό με τον Απόλλωνα».

Σίγουρα τώρα, έχετε στο μυαλό σας το παιχνίδι με την Αναντολού Έφες. Όμως μετά, υπάρχει το ντέρμπι «αιωνίων» για το πρωτάθλημα. Κακά τα ψέματα, η νίκη, θα σας δώσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Με ήττα όμως, θεωρείς ότι μπορεί να κινδυνεύσετε;

«Σωστή η αρχική τοποθέτηση: Το μυαλό μας είναι στον αγώνα με την Αναντολού Έφες και σε κανέναν άλλον. Θα σκεφτούμε τον Ολυμπιακό όταν πρέπει. Από εκεί και πέρα, ναι μια νίκη θα είναι κάτι θετικό, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο σε ότι αφορά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία στο τέλος του πρώτου γύρου, αλλά έχουμε την εμπειρία να γνωρίζουμε πως στην πραγματικότητα αυτό δεν σημαίνει κάτι. Έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο και η φιλοσοφία μας δεν πρόκειται να αλλάξει: Το κάθε παιχνίδι, ο κάθε αντίπαλος στην ώρα του».

Το τελευταίο δίμηνο, έχετε ανεβάσει την απόδοσή σας κατακόρυφα. Που οφείλεται αυτή η εντυπωσιακή αλλαγή;

«Έχουν παίξει ρόλο διάφορα στοιχεία. Το πρώτο και πολύ βασικό είναι ότι έχουν επιστρέψει οι τραυματίες. Επίσης, εκτίοντας την ποινή της Ευρωλίγκας μειώθηκε η κούραση των έξτρα ταξιδιών. Μπορέσαμε να μείνουμε στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ, να προπονηθούμε. Κι επίσης, με το χρόνο, με τις προπονήσεις, με τη δουλειά, "βρισκόμαστε" πλέον όλοι οι παίκτες καλύτερα, "δένουμε" ως ομάδα και αυτό αρχίζει να φαίνεται στο παρκέ».