ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο νόμος του Ετό!

Ο νόμος του Ετό!

Με χατ-τρικ του Καμερουνέζου επιθετικού η Τσέλσι έκανε... πλάκα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, νικώντας τη 3-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» - 100η νίκη στην Premier League για την Ζοζέ Μουρίνιο!

Σε προσωπική υπόθεση μετέτρεψε το ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Premier League ο Σάμουελ Ετό, οδηγώντας την Τσέλσι σε μεγάλη νίκη επί της Πρωταθλήτριας Αγγλίας, Γιουνάιτεντ! Ο Καμερουνέζος επιθετικός έκανε ό, τι ήθελε στην άμυνα της ομάδας του Ντέιβιντ Μόγες η οποία μπήκε πολύ δυνατά το πρώτο 10λεπτο του αγώνα αλλά... ξεφούσκωσε και πλήρωσε την τραγική αμυντική λειτουργία της!

Στο 17' ο Ετό «χτύπησε» για πρώτη φορά όταν... άδειασε τον Τζόουνς, σούταρε και με τη βοήθεια του Κάρικ ο οποίος άλλαξε την πορεία της μπάλας νίκησε τον Ντε Χέα, ανοίγοντας το σκορ για τους Λονδρέζους. Από εκείνο το σημείο και μετά στο γήπεδο υπήρχε μόνο η Τσέλσι η οποία εκμεταλλεύθηκε το προβάδισμά της και πίεσε για το δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Ετό να κάνει... τσάρκα στην περιοχή των «κόκκινων διαβόλων» και να νικάει από κοντά τον Ντε Χέα για δεύτερη φορά, μετά τη σέντρα του Αζάρ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε κάτι διαφορετικό, με τους Λονδρέζους να μετατρέπουν σε... πάρτι το ματς και τον Ετό να ολοκληρώνει την προσωπική του παράταση στο 49', διαμορφώνοντας το 3-0 με κοντινή προβολή έπειτα από απίστευτη απόκρουση του τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ στην κεφαλιά του Ιβάνοβιτς.

Το μοναδικό που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν το σκορ στο 78' με τον Τσιταρίτο να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα το 78', έπειτα από δυνατό σουτ του Τζόουνς. Σαν να μην έφτανε η ήττα, η Γιουνάιτεντ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε στο 92' ο Βίντιτς και επικίνδυνο φάουλ στον Αζάρ!

* Ο Ζοζέ Μουρίνιο πανηγύρισε την 100η νίκη της καριέρας του στην Premier League, ενώ παρέμεινε αήττητος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το «Στάμφορντ Μπριτζ».

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίς, Κέιχιλ, Τέρι, Γουίλιαν (86' Μάτιτς), Ραμίρες, Ετό (79' Τόρες), Όσκαρ (68' Όμπι Μίκελ), Αζάρ

ΜΑΝΤΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά (51' Σμόλινγκ), Κάρικ, Έβανς, Βίντιτς, Βαλένσια, Τζόουνς, Γουέλμπεκ, Γιανουζάι, Γιάνγκ (56' Τσιταρίτο).

Πηγή: onsports.gr