ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μιλάς και εσύ Ζοζέ; (videos)

Μιλάς και εσύ Ζοζέ; (videos)

Ο Πορτογάλος κόουτς παραπονέθηκε για το τον τρόπο που αγωνίστηκε η Γουέστ Χαμ απέναντι στην Τσέλσι. Μάλλον όμως ξεχνάει εύκολα...

Η Τσέλσι χθες έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή, μετά το εντός έδρας 0-0 κόντρα στην Γουέστ Χαμ. Η αλήθεια είναι πως το γήπεδο «κατηφόριζε» υπέρ των «Μπλε», που έκαναν 39 (!) ευκαιρίες έναντι μία των φιλοξενούμενων, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ.

Μετά την λήξη του παιχνιδιού, ο Ζοζέ Μουρίνιο «άστραψε και βρόντηξε» για τον τρόπο που αγωνίστηκαν τα «Σφυριά» κάνοντας λόγο για ποδόσφαιρο του 19ου αιώνα! «Το μόνο που έμενε στο παιχνίδι ήταν να φέρω ένα Black and Decker για να γκρεμίσω τον τοίχο, που είχε στηθεί. Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις ποδόσφαιρο, όταν το θέλει μόνο η μία ομάδα», τόνισε ο «Special One» που μάλλον ξεχνάει εύκολα.

Στις 28/4/2010 η τότε ομάδα του Ίντερ, ταξίδεψε στο «Καμπ Νόου» για υπερασπιστεί το 3-1 του πρώτου αγώνα, με «φόντο» τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (που λίγο αργότερα κατέκτησε).

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 1-0 με γκολ του Πικέ στο 84', με την Ίντερ να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού. Σε αυτό το παιχνίδι είδαμε πραγματικά τον ορισμό του «Κατενάτσιο». Η ομάδα του Πορτογάλου ήταν κλεισμένη στην άμυνα από τα... αποδυτήρια, κάνοντας μία φάση σε όλο των αγώνα έναντι 20 των Καταλανών. Η κατοχή ήταν 86-14 υπέρ των «Μπλαουγκράνα» με την Ίντερ να μην μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Χαρακτηριστικό ήταν πως πρώτος σε πάσες για την Ίντερ σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Μίλιτο (επιθετικός) με 54 πάσες, την στιγμή που ο Τσάβι για την Μπαρτσελόνα ήταν πρώτος με 256! Και όλα αυτά την σεζόν όπου η ιταλική ομάδα είχε στην ενδεκάδα τους Καμπιάσο, Ετό, Σνάιντερ, Ζανέτι, Μαικόν, Μπαλοτέλι και Τιάγκο Μότα, δηλαδή παιχταράδες!