Ολυμπιακός: Μεγαλώνει και εκτός γηπέδου

Ολυμπιακός: Μεγαλώνει και εκτός γηπέδου

Ένα διαφορετικό προφίλ προσπαθεί να φτιάξει ο Ολυμπιακός εκτός γηπέδων, ενισχύοντας την κοινωνική του προσφορά.

Κατά το... μόνο της Μπαρτσελόνα, «Κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος», ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποδεικνύει πως ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο μια ομάδα. Το τελευταίο διάστημα επιδεικνύει πολλές κοινωνικές ευαισθησίες, σε μια περίοδο που η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη. Αλλά τα αντανακλαστικά των «ερυθρολεύκων» είναι σε εγρήγορση, όπως απέδειξε η προσφορά ύψους 500.000 ευρώ για την ανακατασκευή των σχολείων της Κεφαλονιάς που έχει πληγεί από τους σεισμούς.

Από τις πρώτες δεσμεύσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Ολυμπιακού ήταν η ανάπτυξη φιλανθρωπικού έργου που δεν θα περιορίζεται τις μέρες των Χριστουγέννων. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού έγινε και η συνεργασία με τη Unicef, που κόστισε στην ΠΑΕ πάνω από 2 εκατ. ευρώ.

Στόχος του προέδρου του Ολυμπιακού είναι να προχωρήσει η ίδρυση του Olympiacos Foundation, ενός οργανισμού ανεξάρτητου που θα είναι μέρος του συλλόγου και θα ασχολείται μόνο με τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Αυτή η κίνηση έχει δρομολογηθεί και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Πηγή: onsports.gr