ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένας χρόνος χωρίς τον Πέτρο Θεοδωρίδη

Ένας χρόνος χωρίς τον Πέτρο Θεοδωρίδη

Σε ηλικία 66 ετών έχασε πέρυσι, στις 4 Απριλίου του 2013 (λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης ), τη μάχη με τη ζωή ο Πέτρος Θεοδωρίδης, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σκορπώντας απέραντη θλίψη, στην οικογένεια του, τους συγγενείς του και όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, αφού εκτός από την τελευταία ομάδα του, τον Πανσερραϊκό, υπηρέτησε και άλλες, όπως ο Ηρακλής για πολλά χρόνια, αλλά και ο Αγροτικός Αστέρας. Μια μέρα πριν η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί έντονα και οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι. Η περιπέτεια της υγείας του Πέτρου Θεοδωρίδη κράτησε πέρυσι κάτι λιγότερο από δύο μήνες. Θυμίζουμε πως όλα ξεκίνησαν από μια απλή ίωση που τον ταλαιπωρούσε στις αρχές Φεβρουαρίου. Στην τελευταία του συνέντευξη μετά τον νικηφόρο αγώνα του Πανσερραϊκού με την Καβάλα είχε πει για την ασθένεια του, που δεν την είχε πάρει σοβαρά.

«Κανονικά έπρεπε να είμαι στο κρεβάτι, αλλά είμαι εδώ». Και όμως μετά από αυτή την δήλωση η κατάσταση της απλής ίωσης είχε επιδεινωθεί.
Η γυναίκα του η κα Αθανασία τον βρήκε στο σπίτι τις επόμενες μέρες σε λιπόθυμη κατάσταση. Οδηγήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου στο Ιατρικό Διαβαλκανικό κέντρο Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλευόταν στην εντατική. Πριν από ένα περίπου μήνα πέρυσι υπήρχε το ενδεχόμενο και οι πληροφορίες πως θα έβγαινε από την εντατική μονάδα θεραπείας, αφού δεχόταν την θεραπευτική αγωγή ο οργανισμός του. Αυτό είχε συμβεί στις 7 Μαρτίου 2013,ακριβώς ένα μήνα πριν. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε και όσο παρέμενε στην εντατική τα πράγματα γινόταν ακόμα χειρότερα. Στο πλευρό του βρίσκονταν όλες αυτές τις μέρες οι συγγενείς τους η γυναίκα του Σούλα και τα παιδιά του Μόνα και Λάζαρος.

Όταν μάλιστα προσπαθούσαν τις τελευταίες μέρες να τον αφήσουν χωρίς μηχανική υποστήριξη, αυτό δεν ήταν δυνατόν . Όλο αυτό το διάστημα κοντά του ήταν ο φίλος του και αντιπρόεδρος τηςΠΑΕ Πανσερραϊκός Δημήτρης Φιλίππου που είναι ιατρός, καρδιοχειρούργος στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αλλά και ο Βασίλης Αντωνιάδης που έχουν συγγενική σχέση. Στο άκουσμα της είδησης, σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος αναστατώθηκε. Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Πανσερραϊκός η Ένωση Β-Γ Εθνικής, αλλά είχαν έρθει και πολλά φαξ από ομάδες, παίκτες, παράγοντες ποδοσφαίρου. Η κηδεία του έγινε πέρυσι στην Θεσσαλονίκη, στον Επτάλοφο.

Sertharros.gr

Διαβάστε επίσης: Αλαφούζος: Μεγάλη η απώλεια Κυράστα