ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Αυτά είναι τα φαβορί της ελληνικής αποστολής στο Ρίο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Αυτά είναι τα φαβορί της ελληνικής αποστολής στο Ρίο

Πρεμιέρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πρεμιέρα και για τους Έλληνες αθλητές που αγωνίστηκαν το Σάββατο κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων στο Ρίο! Με τρεις προκρίσεις, πέντε αποκλεισμούς, ένα πανελλήνιο ρεκόρ, μία νίκη σε ομαδικό άθλημα και έναν αξιοπρεπή τερματισμό ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πώς τα πήγαν οι Έλληνες αθλητές στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων – Δείτε την συγκλονιστική προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια που πάει για… χρυσό!

Με 15.833 βαθμούς, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε τις προβλέψεις που τον θέλουν φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία και να αφήσει κατά πολύ πίσω τον μεγαλύτερο αντίπαλό του! Στις 15 Αυγούστου στον τελικό των κρίκων, όπως όλα δείχνουν και ευχόμαστε, ο Λευτέρης θα βρεθεί στο υψηλότερο βάθρο, με την γαλανόλευκη να κυματίζει!

Ευχάριστα ήταν τα νέα και από την κωπηλασία με δύο ελληνικά πληρώματα να συνεχίζουν στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους. Το γυναικείο δίδυμο των Νικολαΐδου-Ασουμανάκη προκρίθηκαν στο διπλό σκιφ, ενώ κάτι αντίστοιχο κατάφερε και η τετράκωπος ελαφρών βαρών, που αποτελείται από τους Ντούσκο-Πέτρου-Γιάνναρο-Μαγδάνη.

Την πρόκριση πήρε και η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, που αν και αντιμετώπισε δυσκολίες και βρέθηκε να χάνει με 4 – 7 από την Ιαπωνία, επικράτησε τελικά με 8-7, ξεκινώντας την πορεία της για την κορυφή με το «δεξί».

Ο Γιάννης Ταμουρίδης τερμάτισε 51ος στην ποδηλασία δρόμου σε σύνολο 144 αθλητών!

Το σοκ ωστόσο, ήρθε από το μονόζυγο, όπου ο Βλάσης Μάρας δεν κατάφερε να ξορκίσει την κατάρα των Ολυμπιακών Αγώνων και από ένα λάθος κατά την εκτέλεση του προγράμματος, βρέθηκε εκτός τελικού με 14.200 βαθμούς.

RIOEC861A2AST 768x432

Άννα Ντουντουνάκη και Κριστέλ Βουρνά έμειναν εκτός ημιτελικών στα 100 μέτρα πεταλούδα, με την πρώτη να τερματίζει 18η και την δεύτερη 23η στα προκριματικά. Η Ντουντουνάκη, πάντως, έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, με χρόνο 58.27’’.
Όσον αφορά τους έτερους εκπροσώπους της Ελλάδας στην κολύμβηση, Παναγιώτης Σαμιλίδης και Δημήτρης Δημητρίου αποκλείστηκαν εξίσου στα αγωνίσματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΡΙΟ

Τα φαβορί της ελληνικής αποστολής

Δεν είναι μόνο τα δυο μεγάλα φαβορί της ελληνικής αποστολής, η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ και ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους στους οποίους η Ελλάδα ελπίζει για μια διάκριση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Λευτέρης Πετρούνιας

Ο 25χρονος γυμναστής στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για δεύτερη συνεχή φορά, καθώς ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη διοργάνωση της Βέρνης. Συγκέντρωσε 15.866 βαθμούς και άφησε πίσω του τον.. ανταγωνισμό δείχνοντας έτοιμος για χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μάλιστα είναι ο πρώτος που κατακτά συνεχόμενο τίτλο στους κρίκους μετά από 20 ολόκληρα χρόνια!

Κατερίνα Στεφανίδη

upl57a5bb1071ae5

Μετά και το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ολλανδίας (που συνοδεύτηκε με ρεκόρ αγώνων 4,81μ.), η Κατερίνα Στεφανίδη θέλει δύο ακόμα μετάλλια για να τα έχει πάρει όλα. Σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από τους παλιότερους και πιο έμπειρους αθλητές της ελληνικής αποστολής είναι ο πρωταθλητής του τζούντο Ηλίας Ηλιάδης που θα συμμετάσχει για 4η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς επίσης και ο Έλληνας κολυμβητής, Σπύρος Γιαννιώτης, στους 5ους Ολυμπιακούς του Αγώνες

Δυναμική στο στίβο είναι η εμφάνιση της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν. Στη νέα κατηγορία της ιστιοπλοΐας Nacra 17 αγωνίζονται οι Σοφία Μπεκατώρου - που κράτησε τη σημαία της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο - Μιχάλης Πατενιώτης

Στη μάχη για μετάλλιο ρίχοντας οι εθνικές μας ομάδες πόλο και κωπηλασίας, ενώ όλα είναι πθανά για το δίδυμο Νικολαϊδου - Ασουμανάκη του διπλού σκιφ, όσο και για τα μέλη της τετρακώπου (Αγγελόπουλος, Τζιάλας, Τσίλης, Χρήστου) που έφτασαν ένα βήμα πριν από το χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο το 2012.

Σχετικές ειδήσεις