ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άνεργοι πρωταθλητές

Άνεργοι πρωταθλητές
Στη Βουλή βρέθηκαν σήμερα εκπρόσωποι του ελληνικού θαλάσσιου αθλητισμού, εκφράζοντας τα παράπονά τους προς την πολιτεία…

Στη Βουλή βρέθηκαν σήμερα εκπρόσωποι του ελληνικού θαλάσσιου αθλητισμού, εκφράζοντας τα παράπονά τους προς την πολιτεία.

Ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο, Γιώργος Μορφέσης, οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας πόλο, Αγγελική Γερόλυμου και Σταυρούλα Αντωνάκου, αλλά και ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης, τόνισαν στις ομιλίες τους πως οι αθλητές όσα κι αν έχουν προσφέρει στη χώρα μας, είναι άνεργοι και χρειάζονται τη βοήθεια της πολιτείας.

Αρχικά, το λόγο πήρε ο Δ. Διαθεσόπουλος: «Εκτός από την χαρά για τα μετάλλια, θέλω να εκφράσω την θλίψη μου για την κατάσταση που επικρατεί στον αθλητισμό.

Οι επιτυχίες μας έρχονται για να δείξουν ότι δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα που λοιδορείται. Με τα μετάλλια αυτών των παιδιών σηκώνεται η πατρίδα τόσο ψηλά και βλέπουμε την ελληνική σημαία στο πιο ψηλό βάθρο.

Παρόλαυτά τα τελευταία 2 χρόνια έχουν περικοπεί από τα κονδύλια στην ομοσπονδία 5 εκ ευρώ. Δεν έχουμε χρήματα. Το κράτος μας χρωστάει τεράστια ποσά. Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε τεράστια χρέη. Τι θα κάνετε; Θα μας βάλετε φυλακή;

Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κρίση, αλλά ο αθλητισμός είναι κοινωνική προσφορά.

Επίσης, να επανεξεταστεί το θέμα των κινήτρων. Ζητάμε να γίνει εξορθολογισμός. Τα παιδιά αυτά αφιερώνουν τη ζωή τους στον αθλητισμό και κερδίζουν μετάλλια. Φτάνουν 35 χρονών που δεν μπορούν να είναι πια αθλητές και δεν έχουν τι να κάνουν».

Η Αγγελική Γερόλυμου τόνισε :

«Εργάζομαι στην περιφέρεια Αττικής υπό τον κ. Σγουρό. Επειδή έχουμε πολλές προπονήσεις αναγκάζομαι να παίρνω πολλές άδειες. Επειδή δεν μου είχαν απομείνει άλλες ημέρες άδειας, ζήτησα επιπλέον ημέρες και δεν μου τις έδωσαν. Αναγκάστηκα να πάρω άδεια άνευ αποδοχών, κατά την διάρκεια της οποίας δεν μου κόλλαγαν ένσημα και φυσικά δεν πληρωνόμουν, για να πάω στη Σαγκάη να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο. Δηλαδή, τώρα αν αρρωστήσω δεν θα μπορώ να πάρω άδεια».

Στη συνέχεια, μίλησε ο Γιώργος Μορφέσης: «Δεν σας ζητάω λεφτά. Είμαι καθηγητής φυσικής αγωγής και ζητώ απλά να διοριστώ σε ένα σχολείο. Αν η ομάδα δεν καταφέρει να προκριθεί στην ολυμπιάδα, εγώ θα είμαι 42 χρονών άνεργος με τόσα μετάλλια στην πλάτη μου, αλλά άνεργος».

Η Σταυρούλα Αντωνάκου, είπε:

«Οι 8 από τις 13 αθλήτριες είμαστε αδιόριστες και ζούμε χωρίς μισθό».

Τελευταίος τοποθετήθηκε ο Σπύρος Γιαννιώτης: «Εγώ ήμουν τυχερός γιατί με ζει η οικογενειά μου. Δεν έχουν όλοι οι αθλητές την ίδια τύχη και πολλοί καλοί αθλητές εγκαταλείπουν τον αθλητισμό.

Πριν από μερικά χρόνια με όλη αυτή την ιστορία με τα κίνητρα ντρεπόσουν να πεις ότι είσαι αθλητής».