ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Άννα Τσούργιαννη: Η νέα εκπληκτική ζωγράφος ετών ...15 μιλά στο Newsbomb.gr

H Άννα Τσούργιαννη

Αυτοδίδακτη ζωγραφίζει από έργα του Van Gogh και του Leonardo da Vinci έως avatar, transformers και Κολοκοτρώνη

Τι κοινό έχουν οι τρανσφόρμερς, ο Βένομ, έργα του Van Gogh και του Leonardo da Vinci;

Αταίριαστες εικόνες… Κι όμως όχι για την 15χρονη Άννα Τσούργιαννη η οποία είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος και όλες οι παρακάτω εικόνες παίρνουν σάρκα και οστά με τους μαρκαδόρους της.

Τα χέρια της δημιουργούν θαύματα κι εκείνη κάθε μέρα αφού τελειώσει με τις σχολικές της υποχρεώσεις «δραπετεύει» με τα χρώματα της και δημιουργεί στο μπλοκ ζωγραφικής κόσμους φανταστικούς, ονειρεμένους.

Μάλιστα έχει υψηλό εθνικό φρόνημα καθώς έχει ζωγραφίσει ελληνικά μαχητικά και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Συνομιλώντας κανείς μαζί της ξεχνά πως είναι μια έφηβη κοπέλα, καθώς οι γνώσεις και οι απόψεις της έχουν απίστευτο βάθος.

Η ίδια μιλάει στο Newsbomb.gr για την μεγάλη της αγάπη που δεν είναι άλλη από την ζωγραφική. Δηλώνει φαν των τρανσφόρμερς και εξηγεί γιατί ο Όπτιμους Πράιμ και ο Μέγατρον της προκαλούν την αίσθηση της απόλυτης ισορροπίας.

Ένα διαμάντι ακατέργαστο η Άννα Τσούργιαννη που σίγουρα θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.

Από πότε άρχιζες να ζωγραφίζεις και τι;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου άρχισα να ζωγραφίζω, αρχικά ζωγράφιζα άλογα που μου αρέσουν πολύ και μετά ό,τι έβλεπα από ταινίες.

Η ίδια την ώρα που ζωγραφίζει

Από πού αντλείς εικόνες για να τις αποτυπώσεις;

«Συνήθως ζωγραφίζω ότι μου δημιουργεί συναίσθημα ή απλά και κάποιον χαρακτήρα που με σαγηνεύει».

Ποια είναι τα αγαπημένα σου χρώματα και γιατί;

«Τα αγαπημένα μου χρώματα είναι μπλε και κόκκινο, μ’ αρέσουν πολύ γιατί όταν είναι μαζί βγάζουν μια συγκεκριμένη ισορροπία γιατί το μπλε είναι ψυχρό και το κόκκινο ζεστό χρώμα. Οι ήρωες που παρακολουθώ συνήθως φέρουν μπλε και κόκκινο».

Οι συμμαθητές σου τι σου λένε;

«Οι περισσότεροι είναι ενθουσιασμένοι μαζί μου και δεν είναι λίγες οι φορές που μου ζητάνε να τους ζωγραφίσω κάτι. Συνήθως που ζητάνε ήρωες όπως ο Βένομ και κάποιοι άλλοι μου έχουν ζητήσει τον Μάικλ Τζόρνταν».

Σε μια από τις ζωγραφιές σου είδα να έχεις φτιάξει ένα ελληνικό πολεμικό αεροπλάνο, τι σε ώθησε να το φτιάξεις;

«Ήταν εθνική γιορτή και ήθελα να φτιάξω κάτι προς τιμήν της Ελλάδας και μόλις είδα τον πιλότο στην παρέλαση να στέλνει μήνυμα εθνικής ομοψυχίας μέσα από το αεροπλάνο του, το πήρα απόφαση και το ζωγράφισα».

Tο μαχητικό της ελληνικής αεροπορίας

Και ο Κολοκοτρώνης;

«Στην ίδια λογική. Πρέπει να θυμόμαστε και να τιμάμε αυτούς που μας χάρισαν την ελευθερία και την πατρίδα μας και αυτούς που «παλεύουν» και σήμερα για να είμαστε εμείς ελεύθεροι».

Ο Κολοκοτρώνης

Πολλές ζωγραφιές έχεις κάνει με τρανσφόρμερς. Όπτιμους και Μέγατρον, γιατί τους επιλέγεις συχνά;

«Ο καθένας έχει χαρακτηριστικά γνωρίσματα τα οποία εμένα μ’αρέσουνε. Κατά την γνώμη μου είναι ίσοι αλλά και ταυτόχρονα αντίθετοι χαρακτήρες. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Προσπαθώ να φέρω μια ισορροπία μέσα από την ένταση που βγάζουν. Τους θαυμάζω πολύ και τους δύο. Ο ένας έχει ηθικές αξίες και πολεμάει γι’ αυτές, ενώ ο άλλος έχει προσδοκίες και προσπαθεί να κατακτήσει τον κόσμο».

Θες να γίνεις ζωγράφος όταν μεγαλώσεις;

«Ναι, θέλω γιατί ξέρετε πραγματικά ζωγραφίζω με γνώμονα την καρδιά μου. Αυτή την στιγμή ονειρεύομαι να γίνω επαγγελματίας ζωγράφος».

Δείτε μερικά από τα έργα της 15χρονης Άννας Τσούργιαννη στην gallery:

Δείτε την ίδια να ζωγραφίζει:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αριστοτελία Πελώνη στο Newsbomb.gr: Θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι, σταδιακά τα επόμενα ανοίγματα