ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δίελα στο Newbomb.gr: «Έτσι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ - Ευχαριστούμε τον Γιαννακόπουλο»

Δίελα στο Newbomb.gr: «Έτσι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ - Ευχαριστούμε τον Γιαννακόπουλο»

Ιωάννα Δίελα: Η «πράσινη ψυχή» των πρωταθλητριών Ελλάδας 2021, μίλησε στο Newsbomb.gr για το έπος του ΣΕΦ και την επιστροφή του «τριφυλλιού» στο θρόνο της Α1 και ξεκαθάρισε το αυτονόητο: Ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να κατακτά τίτλους.

Παναθηναϊκός θα πει, μαχητική ψυχή. Το βράδυ της Δευτέρας (24/05) τα «πράσινα» κορίτσια αποδίδοντας ολοκληρωτικό και ψυχωμένο μπάσκετ στο βοηθητικό του ΣΕΦ κατέκτησαν δίκαια το πρωτάθλημα επικρατώντας 66-74 του Ολυμπιακού, επιστρέφοντας στο θρόνο τους μετά από απουσία 8 ετών. Κοινός παρονομαστής του τότε και του τώρα; Η Ιωάννα Δίελα.

H... φανέλα με το «11» σε ξέφρενους πανηγυρισμούς δευτερόλεπτα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ

Η διεθνής φόργουορντ των πρωταθλητριών ήταν εκείνη που στο δεύτερο τελικό έβαλε... φωτιά με την ενέργειά της και το τρίποντο-μαχαιριά που έβαλε (στο 3:20 του video) τον Παναθηναϊκό στη θέση του οδηγού και δεν κοίταξε ξανά πίσω, φέρνοντας το 2-2 στη σειρά αλλά και δείχνοντας τον τρόπο για την... άλωση του ΣΕΦ.

Η 31χρονη άσος, λίγο μετά τα πανηγύρια στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» και με «λάφυρα» δεκάδες μελανιές από τις μονομαχίες των τελικών, μίλησε στο Newbsomb.gr για την πορεία προς την κορυφή, για την συνεισφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατά τη διάρκεια της σεζόν, τις δυσκολίες του κορονοϊού αλλά και για τον δικό της αγώνα να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο μετά από απουσία δυο ετών λόγω τραυματισμών.

«Εντάξει, τι μπορώ να πω; Ήταν κάτι το μοναδικό όλο αυτό. Από το παιχνίδι στο γήπεδό μας και μετά το ήξερα πως θα τα καταφέρουμε. Γυρίσαμε ένα παιχνίδι χαμένο, δεν το παρατήσαμε και μετά από αυτή τη νίκη δεν μπορούσαμε να το χάσουμε. Πήγαμε στο ΣΕΦ για να το σηκώσουμε. Είχαμε πίστη, είχαμε πλάνο το οποίο ακολουθήσαμε πιστά, ήμασταν πνευματικά έτοιμες και τα καταφέραμε. Είμαστε Παναθηναϊκός. Ζούμε για αυτά τα παιχνίδια. Είμαστε όλες σε ένα σύλλογο που δεν μπορεί να έχει τίποτα λιγότερο από στόχο την κορυφή. Ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να παλεύει για κάθε τίτλο και να τον κατακτά», δήλωσε αρχικά η Ιωάννα Διέλα στο Newsbomb.gr.

O χαμός στα αποδυτήρια του ΣΕΦ

Η συνέχεια φυσικά δόθηκε στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να γίνονται ένα με τις παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη.

«Αυτό είναι ο Παναθηναϊκός. Μια οικογένεια. Ο κόσμος μας είναι η δύναμή μας. Για αυτόν παίζουμε και κατακτάμε τα τρόπαια. Δώσαμε χαρά μετά από οκτώ χρόνια και εννοείται πως αφιερώνουμε το πρωτάθλημα σε εκείνους, που δεν τους είχαμε κοντά μας μέσα στη σεζόν».

Πάντα κοντά στις πράσινες «Αμαζόνες» και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος καθ'ολη τη διάρκεια της σεζόν ήταν διακριτικά κοντά στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ, όπως και σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού: « Ο τίτλος είναι αφιερωμένος στον πρόεδρο μας, τον κύριο Μαλακατέ ο οποίος από την πρώτη μέρα μας στήριξε, είχε πίστη στις δυνατότητές μας και όλα λειτούργησαν ομαλά για εμάς, κάνοντας μας τη ζωή πολύ πιο εύκολη και επιτρέποντάς μας να αφιερωθούμε αποκλειστικά στο μπάσκετ. Τον ευχαριστούμε για όλα! Φυσικά ευχαριστούμε και τον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο που με την στήριξή του μας έδωσε δύναμη και ώθηση να φτάσουμε στην κορυφή».

Το νούμερο «11» των πρωταθλητριών, που θα τιμήσει και το ενθόσημο της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, ήταν το «κλειδί» του δεύτερου τελικού (οι νίκες στην κανονική διάρκεια μετρούσαν και εκείνες στο συνολικό σκορ με τις δυο ομάδες να μπαίνουν με 1-1 στους τελικούς), με τις άμυνες και την ενέργειά του να βάζουν... φωτιά στην «πράσινη έκρηξη» τίτλου, με αποκορύφωμα ένα μεγάλο τρίποντο που πανηγύρισε έξαλλα.

«Έκανα απλώς τη δουλειά μου. Ήξερα πως η ομάδα με χρειαζόταν και ήμουν υποχρεωμένη να δώσω ό,τι έχω και δεν έχω. Είτε παίζω ένα λεπτό, είτε και στα σαράντα, εγώ μπαίνω στο παρκέ να δώσω ό,τι μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Όντως, πανηγύρισα πολύ αυτό το καλάθι. Είχα χάσει το προηγούμενο τρίποντο αλλά ήξερα πως θα βάλω το επόμενο. Το φώναξα και στον πάγκο. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην έβαζα το επόμενο. Ένιωθα καλά, έβγαλα μεγάλες άμυνες, πήρα ενέργεια και αυτοπεποίθηση, βοήθησα την ομάδα και αυτό είναι που μετράει».

Η Δίελα στην αγκαλιά του προέδρου του γυναικείου τμήματος, Παναγιώτη Μαλακατέ, μετά το τέλους του αγώνα στο «Παύλος Γιαννακόπουλος»,

Το ημερολόγιο έδειχνε 1 Δεκεμβρίου του 2013. Ο τότε πρωταθλητής, Παναθηναϊκός, αντιμετώπιζε τον Πρωτέα Βούλας. Σε μια ανύποπτη φάση, η Δίελα παθαίνει ρήξη πρόσθιου χιαστού και χάνει όχι μόνο τη σεζόν αλλά και την επόμενη αλλά και ματς από τη σεζόν του 2016, λόγω προβλημάτων με το μόσχευμα στο γόνατό της. Μια περιπέτεια που άλλες αθλήτριες θα τις ανάγκαζε να αφήσουν τα πάντα, όχι όμως την «ψυχή» των νυν Πρωταθλητριών.

H Δίελα λίγα λεπτά μετά τον τραυματισμό της

«Ήταν δύσκολα. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα. Είχαμε κατακτήσει την περασμένη σεζόν το πρωτάθλημα και ήταν από τις καλύτερες περιόδους μου. Ήρθε αυτός ο τραυματισμός και πήγαν όλα πίσω. Αμέσως μετά είδαμε πως υπήρξε και πρόβλημα με το μόσχευμα και έχασα και την άλλη σεζόν. Δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω όμως. Η οικογένειά μου ήταν κοντά μου, οι φίλοι μου, το περιβάλλον μου γενικά. Δεν πέρασε στιγμή που είπα 'τελείωσα'. Πέρασα δεκάδες ώρες σε αποκατάσταση, στο γυμναστήριο, με ατομικές προπονήσεις, αλλά όλο αυτό που κατακτήσαμε τώρα είναι δικαίωση για μένα. Οι δυσκολίες μας κάνουν αυτό που είμαστε και ο χαρακτήρας στον αθλητισμό και στη ζωή φτιάχνεται από αυτές τις στιγμές. Δικαιώθηκα για αυτές τις δύσκολες στιγμές με το πρωτάθλημά μας».

Επιστρέψαμε ξανά στα πεπραγμένα της σεζόν. Μιας σεζόν που φυσικά «σημαδεύτηκε» από την πανδημία του κορονοϊού και την διακοπή της σεζόν: «Εντάξει, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας. Δεν ξέραμε τι θα συμβεί. Πότε θα ξεκινήσουμε, με ποιον τρόπο, τα πρωτόκολλα. Ήταν δύσκολο να βρούμε και ρυθμό. Μέσα από τους αγώνες βρίσκουμε ρυθμό και όσες προπονήσεις και αν κάναμε, ήταν δύσκολο. Επιστρέψαμε, είχαμε ομοιογένεια, βρήκαμε ρυθμό στα πρώτα ματς και πήγαμε έτοιμες στον τελικό, όπου κερδίσαμε ένα σπουδαίο αντίπαλο».

Σε αγώνα με τη Νίκη Λευκάδας

Η νέα σεζόν βρίσκει τον Παναθηναϊκό στα Κύπελλα Ευρώπης, με το «τριφύλλι» να επιστρέφει στα... σαλόνια του μπάσκετ, με την Δίελα να σχολιάζει: «Μεγάλη μας τιμή που φέρνουμε ξανά τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη και σαν πρωταθλητή. Φυσικά στόχος είναι μια αξιοπρεπή πορεία, να είμαστε ανταγωνιστικές και ό,τι καλύτερο έρθει. Εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο στο παρκέ και από εκεί και πέρα παιχνίδι με το παιχνίδι θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Όσο για την επόμενη χρονιά, ο στόχος ήταν ξεκάθαρος: «Φυσικά το πρωτάθλημα και το κύπελλο αν και εφόσον διοργανωθεί. Ο στόχος είναι πάντα η κορυφή. Πάμε για το repeat, να χτίσουμε ένα σερί τίτλων και να φέρουμε τρόπαια. Είμαστε... πεινασμένες για τίτλους, να έχουμε υγεία και θα μπούμε ξανά στο παρκέ για να τους κατακτήσουμε».

Το καλοκαίρι φυσικά δεν τελειώνει εδώ για την 31χρονη φόργουορντ καθώς θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας με τα γαλανόλευκα στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας με την Ελλάδα να βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Ιταλία, Τσεχία και το Μαυροβούνιο το οποίο θα βρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στις 17/06.

Η Δίελα σε αγώνα με την Βουλγαρία

«Είναι περιττό να αναφέρω πως αποτελεί ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή να εκπροσωπεί την πατρίδα του. Εμείς πάμε στην Ισπανία για το καλύτερο, έχουμε πολύ καλή ομάδα, ποιοτικό ρόστερ, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Είναι όνειρο η Εθνική για κάθε αθλητή και εμείς θα παίξουμε για τη χώρα μας με στόχο μια διάκριση και την υψηλότερη θέση που μπορούμε».

Τέλος, ζητήσαμε από την φόργουορντ των Πρωταθλητριών και ένα σχόλιο για το γυναικείο μπάσκετ στη χώρα μας: «Νομίζω, είναι προφανές πως βρισκόμαστε αρκετά πίσω συγκριτικά με άλλες χώρες. Δεν είμαστε σε έναν προβεβλημένο χώρο. Είναι νομίζω άδικο. Δεν έχουμε την προσοχή των αρμοδίων. Δεν υπάρχει χρηματοδότηση, δεν υπάρχουν υποδομές. Θα ήταν ευχής έργων να ασχοληθούν οι αρμόδιοι πιο ενεργά, να υπάρξει ένα πλάνο ανάπτυξης και να κάνουμε όλοι, και εμείς που αγωνιζόμαστε, το γυναικείο μπάσκετ ελκυστικό προϊόν για όλους. Αγαπάμε όλοι το μπάσκετ, ανεξάρτητα από το φύλο, και θέλουμε να το δούμε να πηγαίνει μπροστά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.