ΚΟΣΜΟΣ

Tέιλορ Σουίφτ: Ο σωματοφύλακάς της ποπ σταρ πήγε στο Ισραήλ για να πολεμήσει κατά της Χαμάς

H Tέιλορ Σουίφτ
H Tέιλορ Σουίφτ
ΑΡ

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε στο Instagram ότι ο σωματοφύλακας της Τέιλορ Σουίφτ έφτασε στη χώρα για να πολεμήσει κατά της Χαμάς

Ο σωματοφύλακας της Tέιλορ Σουίφτ προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ισραήλ την Πέμπτη (19 Οκτωβρίου) αφού πήρε άδεια από τη δουλειά του ως φρουρός του ποπ σταρ για να επιστρέψει στην πατρίδα του και να βοηθήσει στον πόλεμο του Ισραήλ ενάντια στη Χαμάς. «Γεια σου @taylorswift, υποσχόμαστε ότι δεν θα βρεις ποτέ άλλον σαν αυτόν [emoji με μπλε καρδιά]», έγραφε μια ανάρτηση κοινωνικής δικτύωσης από το κράτος του Ισραήλ.

«Ο σωματοφύλακας της Taylor Swift #ErasTour επέστρεψε στην πατρίδα του για να πολεμήσει για τη χώρα του. Σε Αγαπάμε Eραν [σημαία του Ισραήλ, emoji καρδιάς] ». Ο φρουρός ασφαλείας της Σουίφτ αναμένεται να ενταχθεί στις εφεδρείες των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, του εθνικού στρατού του Ισραήλ, προκειμένου να πολεμήσει μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 1.400 Ισραηλινών και την απαγωγή περισσότερων από 200 ανδρών, γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων πολιτών.

Πριν από την επιστροφή του, ο φρουρός -του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται για την ασφάλειά του- είπε στον Ισραηλινό δημοσιογράφο Eran Swisa: «Έχω μια πολύ ωραία ζωή στις ΗΠΑ. Πήρα μια καταπληκτική δουλειά που αγαπώ, υπέροχους φίλους που αποκαλώ οικογένεια και έχω ένα πολύ άνετο σπίτι. Δεν χρειαζόταν να έρθω εδώ… Αλλά δεν μπορούσα να μείνω στο περιθώριο ενώ οικογένειες σφάζονται και καίγονται ζωντανές στα σπίτια τους ! Απλά επειδή είναι Εβραίοι ή Ισραηλινοί».

Ο φρουρός - ο οποίος έγινε viral νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι όταν η Σουίφτ τον επαίνεσε για τις εντυπωσιακές του ικανότητες να σαρώνει το πλήθος - πρόσθεσε: «Δεν παίρνω μόνο το μέρος του Ισραήλ. Παίρνω το μέρος της ανθρωπιάς. Μην είστε στη λάθος πλευρά της ιστορίας! Μην στέκεστε στο περιθώριο χωρίς να λέτε τίποτα… Σταθείτε δίπλα στο Ισραήλ, δίπλα στην ανθρωπότητα!»

Η Σουίφτ έχει επικριθεί από ορισμένους θαυμαστές της, επειδή παρέμεινε σιωπηλή εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, ενώ προωθούσε την ταινία της «The Eras Tour», η οποία κυκλοφόρησε στις 13 Οκτωβρίου.