ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παναγιώτης Θεοδωρακίδης στο Newsbomb.gr: Υπάρχει κίνδυνος «ατυχήματος» στο Αιγαίο

Παναγιώτης Θεοδωρακίδης στο Newsbomb.gr: Υπάρχει κίνδυνος «ατυχήματος» στο Αιγαίο

Γιατί η Τουρκία προχωρά σε τόσο σκληρές προκλήσεις; Πού αποσκοπεί; Υπάρχει κάποιο σχέδιο; Ο πρώην εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, ταξίαρχος ε.α. Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, απαντά στο Newsbomb.gr για την τεταμένη κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, τα ελληνοτουρκικά και τις κινήσεις του «σουλτάνου» που βάζουν «φωτιά» στη γειτονιά μας.

Η συνέντευξη κάλυψε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων των Ελληνο-τουρκικών σχέσεων και ιδιαιτέρως την συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στο μεταναστευτικό και την ασφάλεια, καθώς και την άκρως προκλητική στάση του καθεστώτος Ερντογάν.

Με εμπειρία από τη θητεία του στο ΝΑΤΟ, ο κ. Θεοδωρακίδης εξηγεί στη δημοσιογράφο Ευδοκία Μύτιλη τις κινήσεις της Άγκυρας και αναλύει τα δεδομένα της κατάστασης που επικρατεί στην «πυριτιδαποθήκη» της ανατολικής Μεσογείου.

Ο ίδιος επισημαίνει τον κίνδυνο της τουρκικής προπαγάνδας εις βάρος της χώρας μας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες κινήσεις της Άγκυρας.

Αναφορικά με την στάση του «σουλτάνου» Ερντογάν, ο ταξίαρχος ε.α. προειδοποιεί πως «υπάρχει συνεχής Τουρκικός επεκτατισμός και γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί».

Στην κρίσιμη ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόκλησης «θερμού» επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο κ. Θεοδωρακίδης εκτιμά πως «η Τουρκία δημιουργεί μία κατάσταση για να υπάρξει αν όχι επεισόδιο,"ατύχημα"».

Σχολιάζοντας τις τεταμένες σχέσεις Ουάσιγκτον - Άγκυρας, μετά και την άδιάλλακτη στάση του καθεστώτος Ερντογάν στο ζήτημα της αγοράς των S-400, ο ταξίαρχος ε.α. τις χαρακτήρισε «καρότο- μαστίγιο» και εξήγησε τους λόγους.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Θεοδωρακίδη Παναγιώτη στην Ευδοκία Μύτιλη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Η κοπέλα νιώθει Τουρκάλα - Τι δεν καταλαβαίνετε;

Υπήρξε μυστική συμφωνία Τσίπρα - Ερντογάν;

Σχετικές ειδήσεις