ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Η κοπέλα νιώθει Τουρκάλα - Τι δεν καταλαβαίνετε;

Η κοπέλα νιώθει Τουρκάλα - Τι δεν καταλαβαίνετε;

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: «Το κόμμα είναι τουρκικό. Νοιώθω Τουρκάλα» - Η δήλωση της προέδρου του μειονοτικού κόμματος στην Θράκη προκαλεί σεισμό, αφού φαίνεται πλέον ξεκάθαρα το βρώμικο παιχνίδι των Τούρκων στη Θράκη 

Σε συνέντευξή της στο Open η Τσιγδέμ Ασάφογλου, προέδρος του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας), δήλωσε σχετικά με το ΚΙΕΦ πως «Είναι ένα τουρκικό κόμμα αλλά είναι και ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους. Έχει ιδρυθεί από Τούρκους και αυτή τη στιγμή η πρόεδρος του κόμματος είναι μία Τουρκάλα».

Όπως είπε «Νοιώθω Τουρκάλα», αλλά σε ερώτηση από τον δημοσιογράφο για προηγούμενη δήλωση της σχετικά με τη σχέσης της με την Ελλάδα ανέφερε:

«Η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία. Η σημαία μου είναι η ελληνική και η μητέρα σημαία μου είναι η τουρκική. Είμαι κάτι το διαφορετικό μέσα στην Ελλάδα. Ανήκω σε μία μειονότητα η οποία είναι εθνική και θρησκευτική».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις της.

Λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, η επικεφαλής του ΚΙΕΦ, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, είχε υποστηρίξει ότι «κάθε ψήφος που έλαβε το κόμμα της στις δημοσκοπήσεις θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα κατά της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της ”τουρκικής” μειονότητας». Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ασάφογλου, «οι ψήφοι για το ΚΙΕΦ θα είναι απόδειξη της ‘’τουρκικής ταυτότητας’’ στη Δυτική Θράκη».

Ποια είναι η προκλητική Τουρκάλα;

Ποια είναι, όμως, η μουσουλμάνα προέδρος του κόμματος ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας), που αναδείχθηκε πρώτο σε Ξάνθη και Ροδόπη, στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου;


Είναι μόλις 32 ετών και κατάγεται από την Ξάνθη. Τον περασμένο Ιανουάριο έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε την ηγεσία του ΚΙΕΦ και η μικρότερη σε ηλικία αρχηγός του μειονοτικού κόμματος.

Μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου, Μουσταφά Αλή Τσαούς, η εκλογή της ήταν τυπική διαδικασία μιας και ήταν η μοναδική υποψήφια για το «δαχτυλίδι» της διαδοχής. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης», η κυρία Ασάφογλου από υπάλληλος στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του DEB (το τουρκικό ακρωνύμιο που χρησιμοποιείται από τα μέλη του κόμματος) κατέληξε πρόεδρος, μετά την άρνηση των δύο αντιπροέδρων, Οζάν Αχμέτογλου και Αχμέτ Καρά, να αναλάβουν την ηγεσία, όπως φέρεται να τους ζητήθηκε από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.