ΦΑΡΜΑΚΟ

Μεγάλη επένδυση από την DEMO ABEE – Νέα εργοστασιακή μονάδα στην Τρίπολη

Μεγάλη επένδυση από την DEMO ABEE – Νέα εργοστασιακή μονάδα στην Τρίπολη
DEMO ABEE

Μια σημαντική επένδυση για την Πελοπόννησο ανακοίνωσε η βιομηχανία φαρμάκων DEMO ABEE, τη δημιουργία μιας νέας εργοστασιακής μονάδας στην Τρίπολη. Πρόκειται για επένδυση η οποία έχει σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του συμψηφισμού μέρους του clawback των φαρμακευτικών εταιρειών με επενδυτικές δαπάνες. Μάλιστα, περιλαμβάνεται στις επενδύσεις που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ. Τότε, ο πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για νέες επενδύσεις αξίας 460 εκατ. ευρώ από 17 φαρμακοβιομηχανίες, τα επενδυτικά σχέδια των οποίων βρίσκονταν ήδη στα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Την ανακοίνωση έκανε η κυρία Ιωάννα Δέμου, Μέλος Δ.Σ της DEMO ΑΒΕΕ, κατά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Πελοπόννησος Expo 2019», την Τετάρτη (13/11/2019). H Πελοπόννησος Expo, στην οποία συμμετείχαν τα Επιμελητήρια Αρκαδίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 17 Νοεμβρίου 2019 στο κτήριο ΓΕΑ ΑΕ στη Βι.Πε. Τρίπολης και είχε ως κύριο στόχο να προβάλει την καινοτομία, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και τις δράσεις των επιχειρήσεων.

Στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση στη φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ, για τη σημαντική προσφορά της στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το σημαντικό κοινωνικό της έργο. Αρχικά, προβλήθηκε ένα βίντεο με την πορεία της φαρμακοβιομηχανίας και έγινε ειδική αναφορά στον κ. Σταύρο Δέμο, πρόεδρο και ιδρυτή της εταιρείας, ο οποίος είναι Αρκάς. Το βραβείο παρέλαβε η Ιωάννα Δέμου από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Ιωάννη Τρούπη. Η κ. Δέμου αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές για τη διάκριση, την αφιέρωσε στους 920 εργαζόμενους που στηρίζουν με πάθος την εταιρεία.

«Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί επένδυση σημαντικού ύψους στον Νομό Αρκαδίας και γενικότερου ενδιαφέροντος για όλη την Πελοπόννησο. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το ανωτέρω έργο έχει σχεδιαστεί και στηρίζεται στη θέσπιση του αναπτυξιακού clawback όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Η Ελλάδα ξαναπατάει στα πόδια της και το έναυσμα μπορεί να δοθεί από τους Έλληνες επιχειρηματίες, που πρώτα απ’ όλα στηρίζουν τον τόπο τους και την καταγωγή τους» δήλωσε η κ. Δέμου.

Επίσης, αναφέρθηκε στο «υγιές μοντέλο ανάπτυξης της DEMO με βασικούς πυλώνες τις επενδύσεις σε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό εξειδικευμένο σε Έρευνα & Ανάπτυξη», αλλά και την «εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας, (που) μας επιτρέπουν να έχουμε και αυτή τη φορά θετικό πρόσημο στην αναπτυξιακή μας πορεία. Για άλλη μια χρονιά η εταιρεία, κατάφερε να ξεπεράσει τις πολυάριθμες προκλήσεις στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και να συμβάλλει ταυτόχρονα στην προσπάθεια ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας. Η DEMO κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα στη νοσοκομειακή αγορά ενώ το 81% της παραγωγής μας εξάγεται σε 85 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από τα τέλη του 2013, η εταιρεία έχει επεκταθεί στη Γερμανία με τη θυγατρική DEMO Pharmaceutical GmbH με έδρα το Μόναχο, λειτουργεί δύο υποκαταστήματα στην Κίνα, ενώ στους άμεσους στόχους μας είναι η λειτουργία νέων υποκαταστημάτων σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Είμαστε επίσημοι προμηθευτές φαρμάκων στα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό, τη Unicef και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Εντός του 2019 ολοκληρώσαμε στο Κρυονέρι την 4η μονάδα παραγωγής, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια παραλάβαμε νέα μηχανήματα που αυξάνουν την παραγωγική μας δυνατότητα και μειώνουν τους χρόνους παράδοσης των προϊόντων μας. Στην DEMO πιστεύουμε ότι εάν θέλεις να παραμείνεις δυνατός, υγιής αλλά και να αναπτυχτείς περισσότερο απαιτούνται επενδύσεις που θα φέρουν μεγάλες παραγωγές και μειωμένα κόστη.

Η πρόθεσή μας να βρισκόμαστε στο πλευρό του ασθενούς στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς είναι αυτή που καθοδηγεί τις αποφάσεις μας. Η αύξηση της ζήτησης κυρίως των ενέσιμων σκευασμάτων της εταιρείας μας, στο εξωτερικό αλλά και ο σχεδιασμός να αναπτύξουμε τα μερίδια μας σε μεγάλες αγορές όπως Ευρώπη, ΗΠΑ, όπου ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός, οδηγεί αυτόματα στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της DEMO με επενδύσεις σε νέα μηχανήματα μεγάλης απόδοσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μας έχει δεσμευτεί για ανάπτυξη 8 με 10 νέων προϊόντων ετησίως και για περίπου 300 νέες άδειες κάθε χρόνο. Στα άμεσα σχέδια μας είναι να "εισάγουμε" προϊόντα σε επιπλέον 16 χώρες του εξωτερικού εδραιώνοντας το brand της DEMO σε 96 χώρες συνολικά. Η αύξηση της παραγωγικής μας δυνατότητας για να μπούμε σε νέες και ανταγωνιστικές αγορές, όπως π.χ στη μεγάλη και ενδιαφέρουσα αγορά των Η.Π.Α και τα νέα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα, είναι τα στοιχήματα για τα επόμενα χρόνια στην εταιρεία μας».

Η επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία της εταιρείας αναγνωρίστηκε την τελευταία τριετία με 18 σημαντικές διακρίσεις, χρυσά βραβεία και επαίνους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ρoή Ειδήσεων