ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Reuters: Η Ελλάδα αντέδρασε γρηγορότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Κορονοϊός - Reuters: Η Ελλάδα αντέδρασε γρηγορότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες
INTIME NEWS

«Την γρήγορη αντίδραση της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες» επισημαίνει, με τηλεγράφημά του από την Αθήνα, το πρακτορείο Reuters.

Το τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο αναπαράγεται σε πολλά διεθνή μέσα όπως οι New York Times, τονίζει τα ακόλουθα: «Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκης προβάλλοντας το παράδειγμα της Ιταλίας, η οποία το Σάββατο ανακοίνωσε άλλους 800 θανάτους από τον ιό, δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα πως "είναι ίσως το τελευταίο βήμα και πρέπει να γίνει άμεσα για να υπάρξει αποτέλεσμα. Πρέπει να προστατεύσουμε το κοινό καλό και την υγεία μας. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να επιλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Η παραμονή στο σπίτι είναι συλλογικό καθήκον"».

Στην ανταπόκριση του πρακτορείου από την Αθήνα αναφέρεται ότι την Κυριακή ο συνολικός αριθμός των προσβεβλημένων από τον κορονοϊό ανήλθε σε 624, με 15 από αυτούς να έχουν καταλήξει, ενώ ο αριθμός των χθεσινών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (94) ήταν ο μεγαλύτερος μέσα σε μία ημέρα. Το τηλεγράφημα του πρακτορείου αναφέρεται και στην απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ από σήμερα το πρωί, παρουσιάζοντας αναλυτικά τους περιορισμούς, τα απαραίτητα έγγραφα και τα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Στο δημοσίευμα αξιολογείται θετικά η γρήγορη αντίδραση της Ελλάδας, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, με το σταδιακό κλείσιμο από τις 10 Μαρτίου όλων των χώρων δημόσιων συναθροίσεων. «Σε γενικές γραμμές οι Έλληνες υπάκουσαν στην κυβερνητική οδηγία και παρέμειναν σπίτι, ωστόσο η συμπεριφορά λίγων "επιπόλαιων" που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και κατέφυγαν στα νησιά ή στα εξοχικά τους ανάγκασε την Κυβέρνηση να προβεί σε αυτό το μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού» αναφέρει το Reuters.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αγωνία για την αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα – Γιατί είναι κρίσιμος ο Απρίλιος

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρωτόγνωρες καταστάσεις! Μπλόκα παντού – Κανείς στο δρόμο χωρίς άδεια