ΦΑΡΜΑΚΟ

Ανάκληση άδειας σε φαρμακαποθήκη - Αρνήθηκε έλεγχο του ΕΟΦ

ΕΟΦ
Οι έλεγχοι του ΕΟΦ σε φαρμακαποθήκες συνεχίζονται
INTIME NEWS

Πρώτη ανάκληση και δύο προηγούμενες αναστολές άδειας φαρμακαποθηκών από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), στο πλαίσιο των ελέγχων που έχει ζητήσει το υπουργείο Υγείας, για τις ελλείψεις φαρμάκων.  

Ο ΕΟΦ, με σημερινή (10/02/2023) απόφαση, ανακάλεσε την άδεια χονδρικής πώλησης φαρμακαποθήκης στην Αργυρούπολη. Η ανάκληση της άδειας γίνεται επειδή οι υπεύθυνοι της φαρμακαποθήκης αρνήθηκαν να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό, στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ.

«Ως εκ τούτου, η φαρμακαποθήκη δεν νομιμοποιείται να διαθέτει και να διακινεί φαρμακευτικά προϊόντα» τονίζει ο ΕΟΦ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός είχε προχωρήσει στην προσωρινή αναστολή των αδειών δύο ακόμα φαρμακαποθηκών στη Βόρεια Ελλάδα, στο τέλος Δεκεμβρίου, επίσης γιατί αρνήθηκαν έλεγχο.

Εντολή ελέγχου στις φαρμακαποθήκες είχε δώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν φαρμακαποθήκες που κρατούν εκτός αγοράς αποθέματα φαρμάκων τα οποία βρίσκονται σε έλλειψη, για να τα εξαγάγουν σε δεύτερο χρόνο. Ο ΕΟΦ κάλεσε όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα φάρμακα που παρουσιάζουν έλλειψη και πρέπει να διατεθούν χωρίς καθυστέρηση στην ελληνική αγορά. Σε περίπτωση που δεν το έπραξαν ή δήλωσαν ψευδείς ποσότητες, ο Θάνος Πλεύρης είχε ζητήσει να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Διαβάστε επίσης:

Ελλείψεις φαρμάκων: Από 50% έως 300% το κέρδος χονδρεμπόρων από παράλληλες εξαγωγές

Φαρμακαποθήκες: Έχουμε δηλώσει τα αποθέματα στον ΕΟΦ

Ελλείψεις φαρμάκων: Αναστολή αδειών σε δύο φαρμακαποθήκες