Εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων της DEMO

Newsroom Newsroom

Εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων της DEMO

Για ενδέκατη χρονιά πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας φαρμάκων DEMO, η ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας των εργαζομένων της εταιρείας, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017.

Η αιμοδοσία οργανώθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οι μονάδες αίματος που συλλέγονται κάθε χρόνο είναι διαθέσιμες για να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει για τους εργαζόμενους της εταιρείας αλλά και τις οικογένειές τους (παιδιά, γονείς, συζύγους και φιλικά πρόσωπα). Η Τράπεζα Αίματος έχει αποδειχθεί πολλές φορές σωτήρια για ανθρώπους της DEMO που βρέθηκαν σε ανάγκη.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι σε κάθε νοσοκομείο 2 στους 10 ασθενείς κατά μέσο όρο χρειάζονται μετάγγιση. Αίμα χρειάζονται οι χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων, τα 2.800 άτομα που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, όσοι πάσχουν από διάφορες αιματολογικές ασθένειες (λευχαιμία, αιμορροφιλία κ.α.), περιστατικά βαριάς γαστρορραγίας και ασθενείς κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Έτσι, οι ετήσιες ανάγκες της χώρας μας σε αίμα, ξεπερνούν τις 550.000 - 600.000 μονάδες ενώ βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να εισάγουμε αίμα από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό.

Η ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας των Εργαζομένων της DEMO εντάσσεται στο γενικότερο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved