Με το φόβο του Τραμπ ζει ο Ερντoγάν: Αν εισβάλει στη Συρία θα βρει τον στρατό των ΗΠΑ απέναντι του

«Η Τουρκία έχει αναπτύξει τανκς και κομάντο κατά…

Καιρός: Θέλει προσοχή τις επόμενες ώρες! Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου για τα χιόνια (video)

Καιρός: Ξεκίνησε ήδη από τα δυτικά η σοβαρή…

Αλαφούζος για επίθεση στον ΣΚΑΪ: Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Για μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης και διασποράς ψευδών…

Μανώλης Πετσίτης: Η ώρα του εισαγγελέα για τον «σερβιτόρο» του ΣΥΡΙΖΑ

Μανώλης Πετσίτης:  Η βροχή αποκαλύψεων για το Μανώλη…

Eιρήνη Λαγούδη: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις - «Αγγίζουν» το δολοφόνο

Ένα ακόμα στοιχείο για τον τραγικό θάνατο…

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Κίνδυνος «λουκέτου» στο τμήμα ΩΡΛ του Παίδων «Αγία Σοφία»

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Κίνδυνος «λουκέτου» στο τμήμα ΩΡΛ του Παίδων «Αγία Σοφία»

Κλειστά τα Χειρουργεία και τα Εξωτερικά Ιατρεία τη Δευτέρα (25/06/2018) στο Παίδων Πεντέλης – Διαμαρτυρία για μετακινήσεις γιατρών στο Παίδων «Αγία Σοφία»

 

Πρόβλημα λειτουργίας στο Ωτορινολαρυγγολογικό (ΩΡΛ) Τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» δημιουργούν τέσσερις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις γιατρών, προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, την οποία κοινοποίησε και στο διοικητή του νοσοκομείου Μανόλη Παπασσάβα, ο ΙΣΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του καθώς μια κλινική υψηλού επιπέδου που είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου, οδηγείται σε κλείσιμο.

Συγκεκριμένα, από τους 5 γιατρούς ΩΡΛ που υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα, εντός μερικών ημερών, οι 4 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, ενώ δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και επικουρικοί γιατροί ώστε με κάποιον τρόπο να μπορεί να συνεχιστεί η συνεχής λειτουργία του.

«Είναι ιατρικώς εσφαλμένη η λειτουργία ενός νοσοκομείου που εφημερεύει ως νοσοκομείο πόλεως, με ασθενείς μικρά παιδιά, εάν δεν διαθέτει τμήμα ΩΡΛ. Η αφαίμαξη αυτή θα οδηγήσει στην υπολειτουργία του νοσοκομείου», επισημαίνεται στην επιστολή.

Ο ΙΣΑ ζητά τις άμεσες ενέργειες για την τοποθέτηση ιατρών, ώστε να μην οδηγηθεί ακόμα ένα νοσοκομείο σε κατάρρευση. «Προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειες σας, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο της ως άνω κλινικής που υποδέχεται ασθενείς μικρά παιδιά και είναι ζωτικής σημασίας και το οποίο παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής» καταλήγει.

Από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι για να συνεχίσει να λειτουργεί το εν λόγω τμήμα, αποφασίστηκε να μετακινηθούν δύο από τους τρεις μόνιμους γιατρούς ΩΡΛ του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης γίνονται περίπου τριάντα χειρουργεία την εβδομάδα και λειτουργεί ΩΡΛ κλινική. Αν όμως μετακινηθούν -έστω και προσωρινά- οι δύο γιατροί και μείνει ένας μόνιμος και δύο επικουρικοί, δεν θα βγαίνουν οι εφημερίες, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τη Δευτέρα (25/06/2018) οι εργαζόμενοι του Παίδων Πεντέλης προχωρούν σε κινητοποιήσεις, με κλείσιμο Χειρουργείων και Εξωτερικών Ιατρείων, τις οποίες στηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.