Τσίπρας για Σκοπιανό στο Twitter: Συγχαρητήρια φίλε μου Ζόραν Ζάεφ!

Με ένα ιδιαίτερα θερμό μήνυμα στο λογαριασμό…

Συμφωνία των Πρεσπών: Μετά το VMRO και ο Καμμένος καταγγέλλει δωροδοκία στα Σκόπια

Τις καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας βουλευτών του…

Ζάεφ: Είναι μία ιστορική ημέρα για τη χώρα μας

Σε πανηγυρικό τόνο, ήταν οι πρώτες δηλώσεις…

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται χειμώνας - Πότε θα χτυπήσουν έντονα φαινόμενα - Πού θα χιονίσει

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η…

Σκοπιανό: Οι πρώτες αντιδράσεις της κυβέρνησης για την έγκριση της πρότασης Ζάεφ

Την ικανοποίησή τους για την έγκριση της…

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Κίνδυνος «λουκέτου» στο τμήμα ΩΡΛ του Παίδων «Αγία Σοφία»

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Κίνδυνος «λουκέτου» στο τμήμα ΩΡΛ του Παίδων «Αγία Σοφία»

Κλειστά τα Χειρουργεία και τα Εξωτερικά Ιατρεία τη Δευτέρα (25/06/2018) στο Παίδων Πεντέλης – Διαμαρτυρία για μετακινήσεις γιατρών στο Παίδων «Αγία Σοφία»

 

Πρόβλημα λειτουργίας στο Ωτορινολαρυγγολογικό (ΩΡΛ) Τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» δημιουργούν τέσσερις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις γιατρών, προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, την οποία κοινοποίησε και στο διοικητή του νοσοκομείου Μανόλη Παπασσάβα, ο ΙΣΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του καθώς μια κλινική υψηλού επιπέδου που είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου, οδηγείται σε κλείσιμο.

Συγκεκριμένα, από τους 5 γιατρούς ΩΡΛ που υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα, εντός μερικών ημερών, οι 4 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, ενώ δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και επικουρικοί γιατροί ώστε με κάποιον τρόπο να μπορεί να συνεχιστεί η συνεχής λειτουργία του.

«Είναι ιατρικώς εσφαλμένη η λειτουργία ενός νοσοκομείου που εφημερεύει ως νοσοκομείο πόλεως, με ασθενείς μικρά παιδιά, εάν δεν διαθέτει τμήμα ΩΡΛ. Η αφαίμαξη αυτή θα οδηγήσει στην υπολειτουργία του νοσοκομείου», επισημαίνεται στην επιστολή.

Ο ΙΣΑ ζητά τις άμεσες ενέργειες για την τοποθέτηση ιατρών, ώστε να μην οδηγηθεί ακόμα ένα νοσοκομείο σε κατάρρευση. «Προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειες σας, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο της ως άνω κλινικής που υποδέχεται ασθενείς μικρά παιδιά και είναι ζωτικής σημασίας και το οποίο παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής» καταλήγει.

Από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι για να συνεχίσει να λειτουργεί το εν λόγω τμήμα, αποφασίστηκε να μετακινηθούν δύο από τους τρεις μόνιμους γιατρούς ΩΡΛ του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης γίνονται περίπου τριάντα χειρουργεία την εβδομάδα και λειτουργεί ΩΡΛ κλινική. Αν όμως μετακινηθούν -έστω και προσωρινά- οι δύο γιατροί και μείνει ένας μόνιμος και δύο επικουρικοί, δεν θα βγαίνουν οι εφημερίες, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τη Δευτέρα (25/06/2018) οι εργαζόμενοι του Παίδων Πεντέλης προχωρούν σε κινητοποιήσεις, με κλείσιμο Χειρουργείων και Εξωτερικών Ιατρείων, τις οποίες στηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.