ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Φθηνό στεροειδές φάρμακο μειώνει τους θανάτους

Κορονοϊός: Φθηνό στεροειδές φάρμακο μειώνει τους θανάτους
AP PHOTOS

Κορονοϊός: Θετικά νέα για τη μάχη κατά του κορονοϊού από τη Βρετανία

Η χορήγηση χαμηλών δόσεων του στεροειδούς φαρμάκου δεξαμεθαζόνη σε νοσηλευόμενους ασθενείς της Covid-19 μείωσε κατά ένα τρίτο την θνητότητα μεταξύ των ασθενών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με στοιχεία δοκιμών.

Τα αποτελέσματα της βρετανικής έρευνας χαρακτηρίζονται «καθοριστικής σημασίας εξέλιξη» από τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν τις κλινικές δοκιμές με την ονομασία RECOVERY, οι οποίοι δηλώνουν ότι το φάρμακο θα πρέπει να περιληφθεί στο πρωτόκολλο για τους νοσηλευόμενους ασθενείς της Covid-19.

«Είναι ένα αποτέλεσμα που δείχνει ότι εάν σε ασθενείς με Covid-19 και βρίσκονται στον αναπνευστήρα ή έχουν υποβοήθηση της αναπνοής με οξυγόνο χορηγηθεί δεξαμεθαζόνη, σώζονται ζωές, και αυτό με πολύ χαμηλό κόστος», δήλωσε ο Μάρτιν Λάντρεϊ, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, εκ των επικεφαλής της ευρείας έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο Πίτερ Χόρνμπι, εκ των επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε ότι η δεξαμεθαζόνη - γενόσημο στεροειδές που χρησιμοποιείται σε άλλες ασθένειες ως αντιφλεγμονώδες - είναι το μόνο φάρμακο που έχει μέχρι στιγμής δείξει μείωση της θνητότητας - και την μειώνει σε σημαντικό βαθμό».

«Είναι καθοριστικής σημασίας εξέλιξη», πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιτριόλι: Αυτές είναι οι φωτογραφίες στο κινητό της 35χρονης που την «καίνε»