ΥΓΕΙΑ

Ο ρόλος των φρούτων στη διατροφή μας

Ο ρόλος των φρούτων στη διατροφή μας
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Φρούτα όπως το καρπούζι, τα βερίκοκα, τα σταφύλια, τα κεράσια και το πεπόνι παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας και την υγεία μας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι προσφέρουν στον οργανισμό μας και γιατί πρέπει να τα εντάξετε στην καλοκαιρινή σας διατροφή εσείς και η οικογένειά σας.

Φρούτα

Καρπούζι
Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι δε γίνεται. Η υψηλή περιεκτικότητα του καρπουζιού σε νερό, συμβάλλει στην ενυδάτωση το οργανισμού. Επίσης το καρπούζι περιέχει λυκοπένιο, το οποίο προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από την ακτινοβολία του ήλιου.

Βερίκοκα
Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μπορούν να καταναλωθούν άφοβα και από όσους προσέχουν τη διατροφή τους λόγω των λίγων θερμίδων που έχουν. Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, σε φυτικές ίνες και προστατεύουν την επιδερμίδα από την ξηρότητα και τον ήλιο.

Σταφύλια
Τα σταφύλια προσφέρουν στον οργανισμό ενυδάτωση, φυτικές ίνες και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και άλλων εντερικών διαταραχών. Επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και B αλλά και κάλιο.

Κεράσια
Τα κεράσια είναι από τα αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων. Αυτή η γλυκόξινη γεύση τους σε συνδυασμό με τη δροσερή υφή τους, τα κάνουν ακαταμάχητα. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πεπόνι
Το πεπόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, β καροτίνη και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Μαζί με το καρπούζι είναι από τα φρούτα, σήματα κατατεθέν του καλοκαιριού και είναι η ιδανική επιλογή για δεκατιανό ή απογευματινό σνακ.

Πηγή: womansday.com