ΥΓΕΙΑ

Νέος ψηφιακός αγγειογράφος στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Νέος ψηφιακός αγγειογράφος στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
Υπ.Υγ.

Νέο μεικτό ψηφιακό καρδιοαγγειογραφικό συγκρότημα απέκτησε το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 464.000 ευρώ.

Τα εγκαίνια του μηχανήματος έγιναν σήμερα, Τρίτη (02/02/2021) παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου, ο οποίος χρηματοδότησε τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου υποδοχής του συγκροτήματος.

Η προμήθεια του ψηφιακού αγγειογράφου, καθώς και του αξονικού τομογράφου κόστους 200.000 ευρώ, ο οποίος εγκαταστάθηκε μόνο για την κάλυψη ασθενών με COVID-19, έγινε προς το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής «Προμήθεια και εγκατάσταση ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού Νοσοκομείων στην Αττική», συνολικού προϋπολογισμού 42,6 εκατ. ευρώ.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης ήταν, και το γνωρίζετε, ότι μόνιμα θα αναβαθμίζουμε το Ε.Σ.Υ. και εν μέσω κρίσης και πανδημίας και αυτό γίνεται συντονισμένα. Ευχαριστώ και τους ιδιώτες δωρητές μας, ο κ. Θανάσης Μαρτίνος είναι ένας από αυτούς, εξαιρετικός και η οικογένειά του στη στήριξη των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

«Το Νοσοκομείο "Σωτηρία" είναι ένα από αυτά που αναβαθμίζουμε εν μέσω COVID – θυμίζω τις 50 κλίνες ΜΕΘ, δωρεά της Βουλής των Ελλήνων. Η Περιφέρεια συνεισφέρει με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Νέο εργαστήριο και αναβάθμιση των κτηριακών μας εγκαταστάσεων, σύντομα αερογέφυρα που θα ενώνει τα κύρια κτήρια των χειρουργείων, της ΜΕΘ και του λοιπού Νοσοκομείου» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι παρούσα, μέσω ΕΣΠΑ, στην προσπάθεια βελτίωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν. Μεταφέρουμε ήδη από τους ιδίους πόρους της Περιφέρειας τις δαπάνες του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων, στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΠΕΠ Αττικής και εξασφαλίζουμε επιπλέον πόρους για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις ανάγκες των Νοσοκομείων μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Διπλάσια κρούσματα στην Αττική τις επόμενες μέρες – Το μοντέλο Σαρηγιάννη