ΥΓΕΙΑ

Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Μετακινήσεις από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ

Νοσοκομείο Παίδων
INTIME NEWS

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), για την αυθαίρετη όπως τη χαρακτηρίζει μετακίνηση δύο γιατρών από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών του Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" στο "Αγία Σοφία".

Η εν λόγω μονάδα διαθέτει συνολικά εννιά κρεβάτια εκ των οποίων τα τρία
διατίθενται αποκλειστικά για Covid. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν άλλες κλίνες ΜΕΘ για παιδιά με κορονοϊό στο λεκανοπέδιο.

"Μετακινούνται δύο γιατροί από τη συγκεκριμένη μονάδα αυθαίρετα για να καλύψουν ανάγκες της παιδοκαρδιοχειρουργικής του Αγία Σοφία ενώ θα έπρεπε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες της καρδιοχειρουργικής. Οι μετακινήσεις εμπεριέχουν και τον κίνδυνο να υπάρχει αδυναμία περίθαλψης Covid θετικών παιδιών που χρειάζονται ΜΕΘ, με δεδομένη την αναμενόμενη αυξητική τάση μολύνσεων με Covid σε μικρές ηλικίες" τονίζει η ΕΙΝΑΠ.

"Επίσης παρατείνουν την απόσπαση αναισθησιολόγων από το Αγλαΐα Κυριακού με αποτέλεσμα το οφθαλμολογικό να έχει μία ημέρα τακτικών χειρουργείων ανά δεκαπέντε μέρες" προσθέτει η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών.

"Απαιτούμε να σταματήσουν οι απαράδεκτες μετακινήσεις, να σταματήσει η συνεχιζόμενη απόσπαση του αναισθησιολόγου και να καλυφθούν με μόνιμες θέσεις γιατρών οι ανάγκες της παιδοκαρδιοχειρουργικής του Αγία Σοφία" ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε ανοιχτούς χώρους μπαρ και κέντρων διασκέδασης