ΥΓΕΙΑ

Καύσωνας: Πρώτες βοήθειες και ανθρωπιστικό υλικό από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Εθελοντές
Ε.Ε.Σ.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν τις επόμενες ημέρες, οργανώνει την Τρίτη (03/08/2021) δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων και εργασίας στο δρόμο (streetwork), στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, από τις 09:00 έως τις 12:00.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντωνίου Αυγερινού, με την υποστήριξη της εταιρείας Procter & Gamble.

Ειδικότερα ο Ε.Ε.Σ. θα κινητοποιήσει το επαγγελματικό και εθελοντικό δυναμικό του για την υποστήριξη άστεγου πληθυσμού που διαβιεί υπό συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού στο κέντρο της Αθήνας. Θα διανεμηθεί υλικό άμεσης κοινωνικής βοήθειας, καθώς και θα παρασχεθούν Α’ Βοήθειες και Α’ Βοήθειες Ψυχικής Υγείας. Κοινωνικοί λειτουργοί και εθελοντές του Ε.Ε.Σ. θα διανείμουν δέματα με είδη ατομικής υγιεινής, είδη βασικής διατροφής, υπνόσακους κ.α., που εξασφαλίστηκαν εξ ολοκλήρου μέσω χορηγίας της εταιρείας Procter & Gamble, στο πλαίσιο της Επείγουσας Έκκλησης για τον Covid-19 που υλοποιεί ο Οργανισμός.

Ταυτόχρονα, θα γίνει θερμομέτρηση και θα παρασχεθεί ενημέρωση στον πληθυσμό για τους κλιματιζόμενους χώρους προσωρινής φιλοξενίας και τα μέτρα αρωγής και υποστήριξης που αναπτύσσονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνολικά εκτιμάται πως θα ωφεληθούν περίπου 120 άτομα, ενώ ανάλογες δράσεις θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικότερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν αντίστοιχες συνθήκες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 - Κωπηλασία: Χρυσό μετάλλιο ο Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ ανδρών