ΥΓΕΙΑ

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: 46 άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα

ΦΩΤΙΑ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνολικά 46 άτομα σε Αττική, Πελοπόννησο και Εύβοια έχουν διακομιστεί σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία, με αναπνευστικά προβλήματα, εγκαύματα και τραυματισμούς λόγω των πυρκαγιών

Στην Πελοπόννησο συνολικά 24 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις πυροσβέστες έχουν διακομιστεί σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία.

Ειδικότερα, στο ΚΥ Αρχαίας Ολυμπίας έχουν προσέλθει συνολικά 10 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και θλαστικά τραύματα και 2 πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.

Στο Νοσοκομείο Πύργου διακομίστηκαν 4 ηλικιωμένοι με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και παρέμειναν για φιλοξενία μέχρι να προωθηθούν σε ξενώνες της Εκκλησίας.

Στο ΚΥ Αρεόπολης Λακωνίας προσήλθαν 4 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα.

Στο ΚΥ Μελιγαλά Μεσσηνίας παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 2 πολίτες και 2 πυροσβέστες.

Επίσης, δύο πυροσβέστες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο του Πύργου μετά την ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαιναν. Το όχημα των πυροσβεστών ανατράπηκε στην περιοχή Κολίρι του Πύργου, λόγω έλλειψης ορατότητας. Οι πυροσβέστες υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί αν φέρουν κάποιο τραύμα.

Παράλληλα, «ηλικιωμένοι έχουν προσέλθει στο νοσοκομείο του Πύργου με αναπνευστικά προβλήματα, ιδίως μετά την εγκατάλειψη των σπιτιών τους, λόγω των προληπτικών εκκενώσεων κοινοτήτων», σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη.

9 με τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα στην Αττική, 11 στην Εύβοια

Για 9 περιστατικά από τη φωτιά στην Αττική που καίει ανεξέλεγκτη για δεύτερη ημέρα έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που βρέθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ το πρωί της Παρασκευής. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για μεταφορά με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για 5 εγκαυματίες, έναν τραυματία και 3 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι από τη φωτιά στη βόρεια Εύβοια έχουν μεταφερθεί 11 περιστατικά στο Κέντρο Υγεία Ιστιαίας.

«Εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Λαμίας» είπε ο κ. Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο από χθες, Πέμπτη, στις 3:30 τα ξημερώματα «ξεκινήσαμε εκκένωση του γηροκομείου "Νέα Θάλπη" στον Άγιο Στέφανο με 47 συμπολίτες που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Παμμακάριστο και στο ΕΛΠΙΣ».

«Ήρθα στο ΚΑΤ για να δω τους τραυματίες εθελοντές πυροσβέστες για να ενημερωθώ για την κατάστασή τους και να ενημερώσω τον πρωθυπουργό» κατέληξε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στην Εύβοια: «Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr