ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης: Αποκλιμάκωση στα κρούσματα κορονοϊού σε 2-3 εβδομάδες

τουρισμός
Λιγότερες αναλογικά οι νοσηλείες
INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αισιόδοξος ότι σύντομα θα αποκλιμακωθεί η αυξητική τάση στα κρούσματα κορονοϊού, που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι τα επιδημιολογικά μοντέλα δείχνουν ότι σε δύο με τρεις εβδομάδες θα έχουν σταθεροποιηθεί πλήρως τα κρούσματα και θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση. Η άνοδος που υπάρχει αυτή την περίοδο, δεν έχει τα χαρακτηριστικά που καταγράφονταν σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας, είπε ο Θάνος Πλεύρης. Οι νοσηλείες, δηλαδή, είναι λιγότερες σε σχέση με αυτές που προέκυπταν αναλογικά με τις ίδιες μολύνσεις, σε προηγούμενα κύματα. «Ενώ είχαμε μια άνοδο που ξεπερνούσε το 100% τις προηγούμενες εβδομάδες, τώρα πια είναι περίπου στο 50% που δείχνει ότι ανεβαίνει μεν, αλλά πλέον σταθεροποιείται» δήλωσε.

«Πλέον οι νοσηλείες αναλογικά είναι λιγότερες, κυρίως ως επί το πλείστον μέχρι στιγμής στις απλές κλίνες, όχι στις ΜΕΘ. Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή σε αυτή την πορεία, θα έχουμε αύξηση και στους διασωληνωμένους, αλλά πλέον βρισκόμαστε σε τέτοιο αριθμό που το σύστημα έχει στους σκληρούς δείκτες πολύ μεγάλες αντοχές» εξήγησε. Στις απλές κλίνες, πάντως, «μπορεί να αρχίσει να υπάρχει μια πίεση, κυρίως γιατί έχουν δοθεί πολλές κλίνες και για non Covid περιστατικά», παραδέχτηκε.

Ο υπουργός Υγείας, πάντως, διαβεβαίωσε πως υπάρχουν όλα τα επιχειρησιακά σχέδια, οπότε για τους επόμενους τουλάχιστον δύο μήνες δεν θα υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ «που να μην μπορούμε να διαχειριστούμε».

Σχετικές ειδήσεις