ΥΓΕΙΑ

Θάνος Πλεύρης για έλλειψη φαρμάκων: Κανείς δεν παίζει με τη δημόσια υγεία

Θάνος Πλεύρης για έλλειψη φαρμάκων: Κανείς δεν παίζει με τη δημόσια υγεία
O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έστειλε μήνυμα για την έλλειψη φαρμάκων και τους αυστηρούς ελέγχους που πραγματοποιούνται από τις ελληνικές Αρχές. «Ο έλεγχος αφορά τους πάντες», ξεκαθάρισε.

Η πρόσφατη ανατιμολόγηση των φαρμάκων έφερε νέες μειώσεις στις τιμές και των φθηνών φαρμάκων, προκαλώντας την ανησυχία της φαρμακοβιομηχανίας για ένα νέο κύμα ελλείψεων και αναγκαστικών αποσύρσεων για μια σειρά καταξιωμένων φαρμάκων. Μάλιστα, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) κάλεσε το υπουργείο Υγείας να «παγώσει» τις μειώσεις τιμών για όλο το 2023.

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΦ μετά από αίτημα του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, συνεχίζει τους ελέγχους σε αποθήκες φαρμάκων και εταιρίες, επιβάλλοντας μάλιστα πρόστιμο και αναστολή άδειας σε δύο από αυτές. Ο κ. Πλεύρης με μήνυμά του στο Twitter ανέφερε πως κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη δημόσια υγεία και οι αυστηροί έλεγχοι θα συνεχιστούν.

«Εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης φαρμάκων λόγω μεγάλης ζήτησης κ μειωμένης παραγωγής κανένας δε θα παίζει με τη δημόσια υγεία.Οι εντολές σαφείς:αναστολή λειτουργίας σε όποιον δεν συνεργάζεται,όπως σε 2 φαρμακαποθήκες.Ο έλεγχος αφορά όλους φάρμ. εταιρίες, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη: