ΥΓΕΙΑ

Γεωργιάδης: Ετοιμάζεται ενιαία εφαρμογή για το κλείσιμο ραντεβού σε ιατρεία του ΕΣΥ

ραντεβού σε γιατρό
Οι τρόποι που μπορεί να κλείσει ένας πολίτης ραντεβού σε ιατρό μέσω διαδικτύου
EUROKINISSI

Με στόχο να γίνει η πρόσβαση στις υπηρεσίες του συστήματος υγείας πιο άμεση και ευέλικτη, το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να ενσωματώσει όλες τις διαδικασίες «κλεισίματος» ραντεβού σε γιατρούς σε μία ενιαία εφαρμογή.

Οδηγίες προς τους πολίτες που θέλουν να κλείσουν ραντεβού σε ιατρείο του συστήματο υγείας, δίνει μέσω X (πρώην twitter), ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Η πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες και η δυνατότητα "κλεισίματος" ραντεβού με ιατρούς στην Ελλάδα έχει απλοποιηθεί σημαντικά μέσω διάφορων διαδικτυακών υπηρεσιών, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες» υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας.

Για την περαιτέρω απλούστευση και βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει -στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης- να ενσωματώσει όλες τις διαδικασίες «κλεισίματος» ραντεβού σε μία ενιαία εφαρμογή. «Αυτή η εξέλιξη επιδιώκει να καταστήσει την πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες πιο άμεση, ευέλικτη και διαφανή, εξασφαλίζοντας ότι κάθε πολίτης μπορεί να διαχειρίζεται τις ιατρικές του ανάγκες με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο» σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης.

Προς το παρόν, πάντως, οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τους εξής τρόπους, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας:

«Κάθε πολίτης που είναι εγγεγραμμένος σε προσωπικό ιατρό μπορεί εύκολα να επισκεφθεί την πλατφόρμα http://finddoctors.gov.gr/p-appointment/#/patients/main-menu για να κλείσει το ραντεβού του χωρίς καμία χρέωση. Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει ότι η επίσκεψη στον προσωπικό ιατρό, καθώς και η περαιτέρω παραπομπή σε ιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας, αν απαιτείται, είναι πλήρως δωρεάν και εύκολα προσβάσιμη.

Επιπλέον, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού στα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα μέσω της ίδιας υπηρεσίας (https://finddoctors.gov.gr/p-appointment/#/patients/search-appointment), διασφαλίζοντας την άμεση και εύκολη πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ευρύτερη πρόσβαση, το Υπουργείο παρέχει επίσης τη δυνατότητα δωρεάν ραντεβού με ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, μέσω της πλατφόρμας: https://gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/episkepse-kai-noseleia-se-nosokomeio/diathesimoteta-rantebou-me-giatrous-tou-eopuu, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την προσβασιμότητα σε ιατρικές υπηρεσίες.

Για όσους επιθυμούν την επίσκεψη σε Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία ή σε Απογευματινά Ιατρεία, η πλατφόρμα https://1535.gr προσφέρει μια ακόμα επιλογή για το κλείσιμο δωρεάν ραντεβού, με την επισήμανση ότι οι επισκέψεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία είναι δωρεάν, ενώ οι επισκέψεις στα Απογευματινά Ιατρεία συνεπάγονται κόστος».

Σχετικές ειδήσεις