ΥΓΕΙΑ

ΟΚΑΝΑ: Στο πεζοδρόμιο έδωσε συνέντευξη η Μένη Μαλλιώρη

ΟΚΑΝΑ: Στο πεζοδρόμιο έδωσε συνέντευξη η Μένη Μαλλιώρη

Στο πλευρό της Μένης Μαλλιώρη τάχθηκαν οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ, μετά την απαγόρευση της παραχώρησης συνέντευξης Τύπου της κ. Μαλλιώρη μέσα στο χώρο του ΟΚΑΝΑ, ύστερα από προτροπή του διευθυντή του Οργανισμού κ. Μαριδάκη.

Ο διευθυντής του ΟΚΑΝΑ ζήτησε από την κ. Μαλλιώρη να μη χρησιμοποιήσει το χώρο των γραφείων του ΟΚΑΝΑ για να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μετά την παραίτησή της από τη θέση της πρόεδρου, μετά από εντολή της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή.

Τόσο η κ. Μαλλιώρη όσο και οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ κατέβηκαν στο πεζοδρόμιο έξω από τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ και μίλησαν στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι αυτή η απαγόρευση θυμίζει άλλες εποχές. «Καταλύεται η δημοκρατία, είπαν και αυτό που συμβαίνει δείχνει τουλάχιστον έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας».

«Λυπάμαι, που πρέπει να εγκαταλείψω αυτό το χώρο, αλλά αναγκάζομαι μετά από όσα αναληθή και ψευδή ακούστηκαν εις βάρος μου», είπε η κ. Μαλλιώρη, ενώ σχετικά με τις εκθέσεις Ρακιντζή για τη μισθοδοσία και τις πιστώσεις του ΟΚΑΝΑ, ξεκαθάρισε ότι «τα πορίσματα αναφέρονται σε ελέγχους που είχαν γίνει πριν το 2009, ενώ εγώ ανέλαβα τον ΟΚΑΝΑ το 2010».

Οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ σημείωσαν ότι δεν ισχύουν αυτά που έχουν ακουστεί για τη μισθοδοσία τους, και πως έχουν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο, αφού έχουν υποστεί 4 περικοπές στις αποδοχές τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο επικεφαλής των Επιθεωρητών Υγείας κ. Σαμπατακάκης σε επικοινωνία που είχε με την κ. Μαλλιώρη σχετικά με τις καταγγελίες, της δήλωσε ότι δεν έχει προς το παρόν τα αποτελέσματα των ελέγχων για τον ΟΚΑΝΑ.

Πηγή: onmed.gr