ΥΓΕΙΑ

«Ναυαγεί» η μεταρρύθμιση του Α. Γεωργιάδη

«Ναυαγεί» η μεταρρύθμιση του Α. Γεωργιάδη

Την πλάτη τους στρέφουν στο ΠΕΔΥ αλλά και στην μεταρρύθμιση του υπουργού Υγείας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, καθώς από τα τελικά αποτελέσματα, μόνο 1 στους 2, ποσοστό 46,40%, επέλεξε τελικά τον νέο φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Συνολικά, 2.319 γιατροί είπαν ναι στο ΠΕΔΥ του Α. Γεωργιάδη, 309 με ποσοστό 91,42% από τους διοικητικούς υπαλλήλους και 2.355 με ποσοστό 98,13% από τους υγειονομικούς. Σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα.

Το ΠΕΔΥ ξεκινάει επομένως την καριέρα του όχι με τους καλύτερους οιωνούς, αφού οι μισοί γιατροί επέλεξαν να κρατήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι πώς θα στελεχωθούν οι δομές υγείας και βέβαια ο φόβος που ανακύπτει εύλογα, είναι ότι με τόσο χαμηλή προσέλευση επιστημόνων, ορισμένες μονάδες, είτε θα συνενωθούν είτε θα κλείσουν. Αυτό πάντως θα το γνωρίζουμε σε έξι μήνες, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, όπως είπε χθες ο υπουργός Υγείας, σε δηλώσεις του στο ΕΚΕΠΥ και στο περιθώριο της τακτικής συνάντησης που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο και για προκήρυξη θέσεων εργασίας, η οποία θα του δώσει την δυνατότητα να πάρει γιατρούς και να τους αξιοποιήσει τόσο για τις ανάγκες της ΠΦΥ, ως επικουρικούς όσο και για την δευτεροβάθμια, δηλαδή τα νοσοκομεία, όπως αποκάλυψε. «Οι ανάγκες του κόσμου θα αντιμετωπιστούν εκεί που θα προκύψουν πραγματικά κενά. Σε πρώτο χρόνο με συμβασιούχους και επικουρικούς για να γίνει γρήγορα και με λίγη υπομονή με τις κανονικές διαδικασίες», είπε.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες της πρόσληψης.

Γίνεται σαφές ωστόσο, εάν κάποιος διαβάσει πίσω από τις λέξεις αυτές, ότι η μεταρρύθμιση της υγείας και κυρίως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του κ. Γεωργιάδη ναυαγεί ήδη από το ξεκίνημά της, ενώ ο προβληματισμός για το κατά πόσο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα πολυιατρεία και πάλι στις 20 Μαρτίου, είναι κάτι παραπάνω από έντονος.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις: Προεκλογικά «τερτίπια» οι κινητοποιήσεις στα νησιά

Μήνυμα Παπούλια: Προεδρική προτροπή στον Άδωνι