ΥΓΕΙΑ

Λάδι στη φωτιά από Άδωνι για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

Λάδι στη φωτιά από Άδωνι για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

Την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με εμπρηστικές δηλώσεις υπέρ των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, επιμένοντας στην κόντρα που έχει ανοίξει με τους γιατρούς που υπηρετούσαν στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Μετά το χλιαρό ενδιαφέρον των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ του, αλλά και μετά την κόντρα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη – σταθερή και έγκυρη μορφή του χώρου της υγείας για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας – για τον τρόπο που έκανε τη μεταρρύθμιση στην υγεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, βάζει νέα φυτίλια στον ιατρικό κόσμο.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή με το Προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, του συνδικαλιστικού σωματείου που καλύπτει τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

«Κατά τη συνάντηση με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι όλοι οι νυν συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα δικαιούνται ανανέωση της συμβάσεώς τους με τον ΕΟΠΥΥ, συνεκτιμώντας την μεγάλη προσφορά τους στο σύστημα Υγείας καθ' όλη την περίοδο της απεργίας», αναφερεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Δηλαδή, ο υπουργός Υγείας ούτε λίγο ούτε πολύ, δεσμεύτηκε για την ανανέωση των συμβάσεων, επειδή «στήριξαν» τον ΕΟΠΥΥ κατά τη διάρκεια της τρίμηνης απεργίας των συναδέλφων τους γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Η κόντρα που υποβόσκει ανάμεσα στην ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τα συνδικαλιστικά σωματεία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, είναι σίγουρο ότι θα πυροδοτηθεί μετά και από την εμπρηστική αυτή δήλωση του υπουργού Υγείας.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις: Προεκλογικά «τερτίπια» οι κινητοποιήσεις στα νησιά