ΥΓΕΙΑ

«Το περιστατικό δεν εμπίπτει στον ορισμό κρούσματος Έμπολα»

«Το περιστατικό δεν εμπίπτει στον ορισμό κρούσματος Έμπολα»

Δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος του ιού Έμπολα, το περιστατικό που αναφέρθηκε σε εμπορικό πλοίο ελληνικών συμφερόντων, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Τα ξημερώματα της 17ης-11-14 δηλώθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ εμπύρετο περιστατικό με έναρξη πυρετού τη 13η-11-14 στο εν λόγω πλοίο, το οποίο απέπλευσε στις 3-11-14 από το Κόνακρι της Γουϊνέας. Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας δεν αναφέρεται επαφή του πληρώματος με άτομα της περιοχής που πιθανόν να είχαν νοσήσει, εφόσον ουδείς αποβιβάστηκε από το πλοίο. Επιπλέον, τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου στο πλοίο τόσο από τον ιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, καθώς και από τις Λιμενικές Αρχές της Γουϊνέας.

Σύμφωνα με το δελτίο διερεύνησης κρούσματος και τη ναυτιλιακή δήλωση υγείας που συμπληρώθηκαν από το πλοίο, το περιστατικό αυτό δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για τον αιμορραγικό πυρετό Ebola. Ωστόσο, ιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ θα επισκεφθούν το πλοίο, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή.

Σχετικές ειδήσεις