Νοσοκομείο Φλώρινας: Κλειστή η Παιδιατρική και χωρίς τοκετούς η Μαιευτική Κλινική

Newsroom Newsroom

Νοσοκομείο Φλώρινας: Κλειστή η Παιδιατρική και χωρίς τοκετούς η Μαιευτική Κλινική

Προβληματική είναι η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Φλώρινας, παραδέχεται ο εκτελών χρέη προσωρινού διοικητή, Γιώργος Χιωτίδης, με αφορμή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ σε μακροσκελή ανακοίνωση ανέφερε ότι «από τις 15 Δεκεμβρίου παραμένει κλειστή η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Φλώρινας, επειδή συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής της κλινικής και η μοναδική παιδίατρος που απέμεινε στην Παιδιατρική, έχει άδεια τοκετού», Επίσης, τόνιζε ότι εξαιτίας αυτού του προβλήματος δεν πραγματοποιούνται τοκετοί στη Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου, παρότι διαθέτει επάρκεια γυναικολόγων ιατρών.

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, αλλά ανάγεται στα προηγούμενα χρόνια και έχει να κάνει με την υποστελέχωση της συγκεκριμένης κλινικής, δήλωσε ο κ. Χιωτίδης. Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο εξήγησε ότι «από τις 15 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα λειτουργίας και οι ανάγκες των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, καθώς και οι εφημερίες της Παιδιατρικής του νοσοκομείου Φλώρινας, εξυπηρετούνται από εφημερίες ιατρών, που προέρχονται από τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, αλλά και από νοσοκομεία που ανήκουν στην δικαιοδοσία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) σε περιοχές της Θεσσαλονίκης».

Διευκρίνισε ότι οι εφημερεύοντες παιδίατροι «δεν πραγματοποιούν εισαγωγές στην Παιδιατρική Κλινική και τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρονται σε γειτονικά νοσοκομεία της Πτολεμαΐδας η της Κοζάνης». Εξαιτίας του παραπάνω προβλήματος -της έλλειψης παιδιάτρων - αποφασίστηκε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο νοσοκομείο, παρότι υπάρχουν τρεις γυναικολόγοι.

Ύστερα από συνεννόηση των γιατρών της Μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου, οι τοκετοί προγραμματίζονται σε γειτονικά νοσοκομεία της Πτολεμαΐδας, της Έδεσσας και της Καστοριάς. Ο Γιώργος Χιωτίδης ανέφερε ότι υπήρξαν και μεμονωμένα περιστατικά γυναικών με υπηκοότητα από τα Σκόπια – δεν ξεπερνούν τις τρεις περιπτώσεις- που «ενώ ήταν στο πρόγραμμα παρακολούθησης των Ιατρών της Μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου Φλώρινας, για δικούς τους λόγους», αποφάσισαν να γεννήσουν σε νοσοκομεία στη Μπίτολα (Μοναστήρι) και τα Σκόπια.

Ο κ. Χιωτίδης σημείωσε ότι η προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε από την αρμόδια αρχή του υπουργείου την πλήρωση της θέσης του διευθυντή, που θα συνταξιοδοτείτο αλλά η προκήρυξη της θέσης τελικά δεν έγινε, ενώ ένας άλλος διαγωνισμός που έτρεξε στο 2017 για θέση Επιμελητή Α' τελικά κατέστη άγονος, αφού οι συμμετέχοντες γιατροί ένας μετά τον άλλον παραιτούντο. Στα παραπάνω μπορεί να προστεθεί και «η γενικότερη απροθυμία ιατρικού προσωπικού να προσληφθούν ως επικουρικοί στην Παιδιατρική» κατέληξε ο κ. Χιωτίδης.

Ανέφερε ακόμη ότι ο σχεδιασμός που έχει καταρτιστεί σε συνεννόηση με την 3η ΥΠΕ περιλαμβάνει εντός του 2018 την προκήρυξη μιας θέσης διευθυντή και από μια θέση Επιμελητή Α και Β στην Παιδιατρική Κλινική. Μέχρι τότε θα συνεχίσει η υποστήριξη των εφημεριών των τακτικών ιατρείων της Παιδιατρικής από ιατρούς άλλων νοσοκομειακών μονάδων και κέντρων υγείας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved