ΥΓΕΙΑ

Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία: Στο υπουργείο Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί (pics)

Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία: Στο υπουργείο Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί (pics)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει για σήμερα, Τετάρτη (31/01/2018) η ΟΕΝΓΕ.

Κύριο αίτημα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) είναι να μην απολυθεί κανείς επικουρικός εργαζόμενος στα δημόσια νοσοκομεία και να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Σήμερα ο αριθμός των επικουρικών γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας είναι 2.100. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, από αυτούς περίπου 600 κινδυνεύουν με απόλυση πριν καν λήξει η θητεία τους στις 31/12/2018, μόλις δημοσιευτεί η απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει την παράταση των συμβάσεων ως μη νόμιμη. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Δεκέμβριο. Οι κενές θέσεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών είναι πάνω από 6.500, δήλωσε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και πρόσθεσε πως, ακόμα και αν παραμείνουν οι 2.100 υπηρετούντες σήμερα επικουρικοί και διορισθούν και όλοι οι υποψήφιοι (1.045 σήμερα) για θέσεις επικουρικών και πάλι η κάλυψη θα είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες, καθώς δεν θα έχει καλυφθεί ούτε το 50% των κενών θέσεων.

Την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στηρίζουν, επίσης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις