H Honda έχει έτοιμη μία νέα γενιά ηλεκτρικών και μπαταριών

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα τα πλάνα της για μία νέα γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την ονομασία 0 Series που θα λανσαριστεί το 2026.

H Honda έχει έτοιμη μία νέα γενιά ηλεκτρικών και μπαταριών
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Η Honda ετοιμάζεται να μπει πιο δυνατά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προχωρώντας σε μία επένδυση 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2031 η οποία περιλαμβάνει και την παρουσίαση επτά νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Τα νέας γενιάς ηλεκτρικά Honda θα έχουν όσο το δυνατόν χαμηλότερο βάρος και νέες μπαταρίες με εξαιρετικά λεπτή δομή. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εξέλιξη της 0 Series βασίζεται στην προσέγγιση «Thin, Light, and Wise».

Συγκεκριμένα, το «Thin» αφορά την υιοθέτηση ενός νέου άξονα (e-Axle) μικρών διαστάσεων στον οποίο θα είναι ενσωματωμένος ο ηλεκτροκινητήρας και η μετάδοση, καθώς και μία μπαταρία με πολύ λεπτές συστοιχίες.

Το πιο λεπτό πακέτο των μπαταριών θα επιτρέψει τη σχεδίαση αμαξωμάτων με αντίστοιχα πιο λεπτό δάπεδο, πιο αεροδυναμικό σχήμα και πιο μικρούς προβόλους. Στο πλαίσιο του «Light», η Honda υπόσχεται επίσης ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό με διαισθητικό περιβάλλον και αναβαθμισμένη αλληλεπίδραση.

Συνολικά, τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Honda θα εφοδιάζονται με ελαφρύτερα πλαίσια και συστήματα πρόωσης, εξοικονομώντας μέχρι και 100 κιλά, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τεχνολογίες από την F1 και τα υβριδικά της μάρκας.

Όσο για την αυτονομία οι νέες μπαταρίες θα εξασφαλίζουν περισσότερα από 500 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, ενώ θα έχουν και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ταχυφόρτισης.

Όσον αφορά το «Wise», οι ειδικοί της Honda εξελίσσουν ένα προηγμένο λειτουργικό σύστημα για όλα τα μελλοντικά EV τους. Που θα διαθέτουν προηγμένους ημιαγωγούς, τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και κεντρική διαχείριση όπου οι πολλαπλές μονάδες ελέγχου (ECU) θα έχουν ενοποιηθεί σε μία.

Τέλος, η Honda θα προσφέρει επίσης προηγμένα συστήματα αυτόματης οδήγησης και υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή