ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΔΕΗ: Δεν είναι ιδιωτικοποίηση... ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!

ΔΕΗ: Δεν είναι ιδιωτικοποίηση... ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!

-Αυτοί που τάχα νοιάζονται για τους πολίτες, είναι αυτοί που μας οδήγησαν στα μαγκάλια- Εκχώρησαν τα πάντα αλλά το χρέος διογκώθηκε αντί να μειωθεί

Να πείσει τον λαό για την ορθότητα της επιλογής να ιδιωτικοποιήσει το 30% της υποδομής της ΔΕΗ επιχειρεί η κυβέρνηση και οι... δορυφόροι της.

Εδώ και μέρες, κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και δημοσιογράφοι προσπαθούν μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα να πείσουν πως το ξεπούλημα της “μικρής ΔΕΗ” είναι προς όφελος των πολιτών, καθώς όπως λένε θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός. Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα την πώληση του ΟΤΕ. Τους υπενθυμίζουμε πως είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, το ένα επικοινωνίες και το άλλο ενέργεια.

Η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί μια επιχείρηση που σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ τριμήνου 2014, ο τζίρος της άγγιξε το 1,5 δισ. ευρώ, που τα κέρδη της ανήλθαν στα 309 εκατ. ευρώ και που ο ετήσιος κύκλος εργασιών της κινείται κατά μέσο όρο στα 6 δισ. ευρώ. Ε, λοιπόν όχι, αυτό δεν είναι ιδιωτικοποίηση, δεν είναι καν ξεπούλημα... ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ εθνικής περιουσίας, είναι υποθήκευση της όποιας μελλοντικής βιωσιμότητας της χώρα!

Όταν παραδίδεις σε ιδιώτες μεγάλο μέρος των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας – τις οποίες έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός - μαζί με το δικαίωμα να παράγουν και να διανέμουν ρεύμα, δεν είναι ιδιωτικοποίηση... ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ!

Όταν βάζεις «πωλητήριο» σε δέκα μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και σε μεγάλο μέρος των κοιτασμάτων λιγνίτη που αντιστοιχούν σε κοιτάσματα 450 εκατομμυρίων τόνων, δεν είναι ιδιωτικοποίηση... ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ!

Όταν κόβεις το 30% του σώματος της επιχείρησης, το πιο προσοδοφόρο, και το παραχωρείς σε ιδιώτες, δεν είναι ιδιωτικοποίηση... ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ!

Όταν χαρίζεις έτοιμες υποδομές και ταυτόχρονα εξασφαλισμένο πελατολόγιο στον ιδιώτη, δεν είναι ιδιωτικοποίηση... ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ!

dei67

Τα κροκοδείλια δάκρυα για τους πολίτες

Εδώ και μερικές ημέρες βλέπουμε στελέχη της κυβέρνησης να φωνάζουν δεξιά και αριστερά για το «έγκλημα» των συνδικαλιστών να κάνουν απεργία εν μέσω θέρους.

“Είναι ντροπή τους... κινδυνεύουν άνθρωποι... καταστρέφετε περιουσίες...” και άλλες τέτοιες ωραίες ατάκες ότι δήθεν νοιάζονται για τους πολίτες.

Τα κανάλια μάλιστα έστειλαν τους δημοσιογράφους να βρουν τους “χτυπημένους” από την απεργία... Ξέρετε, στον παγωτατζή έλιωσαν τα παγωτά, στο ζαχαροπλάστη τα γλυκά, οι ταβέρνες έκλεισαν, οι έχοντες ανάγκη από οξυγόνο κινδύνευσαν ή και πέθαναν από την απεργία και γενικώς όλη η χώρα κατέρρευσε λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση λοιπόν που τάχα νοιάζεται για τους πολίτες, είναι αυτή που έχει δώσει εντολή στη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε 1.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις κάθε μέρα.

Είναι αυτή που έχει δώσει εντολή στη ΔΕΗ να εισπράττει χαράτσια.

Είναι αυτή που έχει οδηγήσει ανθρώπους στα μαγκάλια, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί ζωές.

Η κυβέρνηση που δήθεν νοιάζεται για τους καταστηματάρχες, είναι αυτή που έχει οδηγήσει σε λουκέτο 600.000 επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση που δήθεν νοιάζεται για τον τουρισμό, δεν έχει να πει κουβέντα για το γεγονός ότι 9 στους 10 Έλληνες δεν μπορούν να πάνε διακοπές.

Ας μην κοροϊδευόμαστε...

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αν ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα θα μειωθεί η ένταση της λιτότητας. Θα έρθει η περίφημη πλέον ανάπτυξη. Λένε μάλιστα ότι ξεπουλώντας στρατηγικούς τομείς θα μειώσουν το χρέος.

Η Ελλάδα μέσα σε μια δεκαετία ξεπούλησε σημαντικές επιχειρήσεις αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο... ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

Πούλησαν την Ολυμπιακή, λιμάνια, ΑΓΕΤ, οδικούς άξονες, ξεπούλησαν πάνω από το 90% των τραπεζών και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και χειρότερο...
Σε τι βοήθησε αυτό το ξεπούλημα; Στη μείωση του δημοσίου χρέους; Σαφέστατα όχι... Ήταν κάτι περισσότερο από 130 δις και σήμερα ξεπερνά τα 330...

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι Ευρωπαίοι, που τάχα ξέρουν τον τρόπο για να μας βγάλουν από την οικονομική κρίση, έχουν ιδιωτικοποιήσει τα πάντα... και όμως το χρέος της ΕΕ είναι κάτι τρισεκατομμύρια... Όπως και των ΗΠΑ, που με την ίδια πολιτική έχει εκτροχιάσει το χρέος της και κινδυνεύει με νέο οικονομικό κράχ.

Τα περί ανάπτυξης λοιπόν και περί μείωσης της λιτότητας είναι όλα ΨΕΜΑΤΑ! Ας μας πουν λοιπόν μια πιο πειστική δικαιολογία για το ξεπούλημα της “μικρής ΔΕΗ” και ας μην παραμυθιάζουν το λαό.

Ποιος... μεγαλοκαρχαρίας περιμένει στη γωνία για να απολαύσει ένα ακόμη τρελό deal;

Θα το διαπιστώσουμε σύντομα...

Διαβάστε επίσης:

«Σηκώνει το γάντι» ο Μεϊμαράκης» για το δημοψήφισμα

Δική της πρόταση διαξαγωγής δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» καταθέτει η ΔΗΜΑΡ

Βούλτεψη: Δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» ΔΕΗ