ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Θα επιτρέψει ο Βορίδης την επέλαση των Ισραηλινών στην υγεία;

Θα επιτρέψει ο Βορίδης την επέλαση των Ισραηλινών στην υγεία;

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του newsbomb.gr για τους υπόγειους σχεδιασμούς ισραηλινών ιδρυμάτων να βάλουν στο «χέρι» τη νοσηλεία και περίθαλψη ελληνόπουλων που έχουν χτυπηθεί από καρκίνο, εκμεταλλευόμενα επιχειρηματικά την ελπίδα για ζωή.


Ο Ζέεβ Ρότσταϊν, γενικός διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Sheba, το οποίο περιθάλπει περιστατικά και γενικής ιατρικής αλλά ειδικεύεται στον παιδικό καρκίνο, βρίσκεται στην Αθήνα για να δώσει διαλέξεις, αλλά και να κάνει τις απαραίτητες επαφές, ώστε να δρομολογηθούν συμφωνίες για μεταφορά ασθενών στο Τελ Αβίβ, με Κερκόπορτα την ιδιωτική υγεία. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε προοπτικά ότι περιστατικά και από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεων σε υλικά και φάρμακα, θα παραπέμπονται επίσης στο Ισραήλ, με τις εισφορές των ασφαλισμένων να καταλήγουν σε ισραηλινά ταμεία.

Ήδη, αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των εκφραστών των ισραηλινών συμφερόντων, καθώς φοβούνται ότι η αποκάλυψη του σχεδίου μπορεί να ρίξει στα «βράχια» τις υπό συζήτηση συμφωνίες.

Καθοριστική βέβαια θα αποδειχτεί η στάση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος ως υπουργός Υγείας δεν μπορεί να παρακαμφθεί, ακόμα και αν η επιθυμία των Ισραηλινών φέρεται να είναι τέτοια.

Το ζήτημα πάνω στο οποίο πρέπει να επικεντρωθεί ο κ. Βορίδης είναι η θωράκιση των ελληνικών δημόσιων νοσοκομείων, με τις απαραίτητες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, τον εξοπλισμό των ιδρυμάτων με εξελιγμένα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα και θεραπείες, ώστε οι Έλληνες πολίτες να έχουν στη χώρα τους υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας. Στο βαθμό που αυτά εξασφαλίζονται, είναι στο χέρι του κάθε ασθενούς να επιλέξει αν θα νοσηλευθεί στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, χωρίς όμως να του βάζουν οι όποιοι –Ισραηλινοί ή άλλοι- πωλητές υπηρεσιών υγείας το «μαχαίρι στο λαιμό».

Όσο όμως η δημόσια υγεία οδηγείται στην εξαθλίωση, για να αποτελέσει προνομιακό πεδίο κερδοφορίας για ιδιωτικούς ομίλους, ο ελληνικός λαός θα είναι δέσμιος της εκάστοτε επιχειρηματικής συμφωνίας στο πλαίσιο σύσφιξης διπλωματικών σχέσεων με το Τελ Αβίβ, το Βερολίνο ή όποια άλλη δύναμη ανακηρύσσεται ως στρατηγικός εταίρος κάθε φορά.

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, οφείλει να ανακόψει τις βλέψεις του Σάμπυ Μιωνή εν προκειμένω και των συμφερόντων που εκπροσωπεί, προς όφελος της υγείας του ελληνικού λαού.

Για τη διάλυση κάθε αμφιβολίας σχετικά με τους στόχους της επίσκεψης του κ. Ρότσταϊν, αποκαλυπτικό είναι το δελτίο Τύπου της ισραηλινής πρεσβείας στην Ελλάδα: «Ο Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Sheba, του κορυφαίου ιατρικού κέντρου στο Ισραήλ, Καθηγητής Ζεέβ Ρότσταιν, ξεκίνησε διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα με σκοπό τη δημιουργία συνεργασίας (οικονομικής, ανταλλαγή τεχνογνωσίας) με ελληνικά ιατρικά κέντρα και την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στο Ισραήλ».

Άλλωστε, αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του Ισραήλ η «σύσφιξη» των σχέσεων με την Ελλάδα, είτε έχουν οικονομικό, στρατιωτικό ή άλλο περιεχόμενο, σε μια εποχή που στην ευρύτερη περιοχή διακυβεύονται πολλά.

Διαβάστε επίσης:

Η υγεία των Ελλήνων στα χέρια των Ισραηλινών