ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Εξώδικο στον Βενιζέλο

Εξώδικο στον Βενιζέλο

Του Παναγιώτη Σουρέλη

Ο 85χρονος «μεγαλο-οφειλέτης» Π. Καρδάσης ζητεί δικαίωση και απαλλαγή από το «χρέος» των 865.000 ευρώ

Εξώδικη πρόσκληση στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να ψάξει την περιουσία του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, απηύθυνε ο 85χρονος Παύλος Καρδάσης, ο οποίος εμφανίζεται στη λίστα με τους μεγαλοφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου, με οφειλή 865.733,67 ευρώ.

Φόρους που κληρονόμησε από τον αδελφό του πριν από 30 χρόνια, επειδή δεν πρόλαβε να αποποιηθεί τα χρέη του.

Ο ηλικιωμένος από το κρεβάτι του πόνου όπου βρίσκεται καθηλωμένος τον περίπου τελευταίο μήνα, εξαιτίας σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη από την πίεση –όπως υποστηρίζει– που του άσκησαν τα «κοράκια» του υπουργείου Οικονομικών, περνάει στην αντεπίθεση. Μάλιστα, κοινοποιεί το εξώδικο στον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν.

«Κύριε Υπουργέ μου, αν τα βρείτε, ελάτε να μου τα πάρετε!», καλεί ο 85χρονος τον υπουργό Οικονομικών, ενώ για να τον βγάλει από τον… κόπο, τον ενημερώνει, ότι το μόνο που θα ανακαλύψει είναι «η σύνταξη του ΟΓΑ (σ.σ. ύψους 350 ευρώ), δυο ημιτελή διαμερίσματα (γιαπί), τα οποία ανεγέρθησαν με χρήματα του δημοσίου για τους σεισμόπληκτους στην θέση της κατεστραμμένης κατοικίας μου στην Φιλαδέλφεια, ύστερα από τον Σεισμό του 1999, στον οποίο έχασα και την σύζυγό μου. Μέχρι σήμερα φιλοξενούμαι σε συγγενείς».

Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών θα γλιτώσει και τα έξοδα να πληρώσει δικηγόρους και ελεγκτές, κάτι που ετοιμάζεται να κάνει «με θράσος ανθρώπου της νύχτας».

Το μόνο αίτημα του κ. Καρδάση προς τον κ. Βενιζέλο, είναι να αναθέσει σε άλλα «ξεφτέρια», όπως τα χαρακτηρίζει, να εντοπίσουν την «αμύθητη» περιουσία του, διότι εκείνα στη Β΄ ΔΟΥ Περιστερίου «τόσα χρόνια ξέρουν την υπόθεσή μου και δεν έχουν βρει τίποτα να πάρουν. Μόνο προσαυξήσεις στο κομπιούτερ ξέρουν να βάζουν». Περνάει στην αντεπίθεση

Στο εξώδικό του ο 85χρονος περνάει στην αντεπίθεση και με σκληρές εκφράσεις καταγγέλλει τις τακτικές του υπουργείου Οικονομικών. Όπως σημειώνει, «με δεξιοτεχνία τοκογλύφου χρόνια τώρα προσαυξάνει το ποσό χρεών που κληρονόμησα χωρίς να αναρωτηθεί το αυτονόητο: Μπορεί να τα εισπράξει αυτά τα χρήματα; Είναι προφανές ότι το αξιότιμο υπουργείο θέλει απλά να καταστρέφει οικονομικά τους πολίτες του για να μπορεί στα χαρτιά να έχει εικονικά έσοδα». Προσθέτει, μάλιστα, ότι «το αξιότιμο Υπουργείο επιδεικνύοντας αντανακλαστικά επιτήδειου απατεώνα, επί δεκαετίες φροντίζει να εκδίδει πρόγραμμα πλειστηριασμού την προηγούμενη μέρα από την παραγραφή του χρέους μου, έτσι ώστε να μην σβήσει ποτέ!».

Ο κ. Καρδάσης, καταγγέλλει, ότι τον έχουν καταδικάσει σε «οικονομικό θάνατο», διότι δεν μπορεί εδώ και 30 χρόνια να ασκήσει καμία οικονομική δραστηριότητα, μιας και δεν μπορεί να έχει ενημερότητα και θεωρημένα βιβλία. Επομένως, δεν παράγει εισόδημα για να μπορεί να πληρώσει τους φόρους.

Κλείνοντας την εξώδικη πρόσκληση, ο 85χρονος δηλώνει, ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη κατά του ελληνικού δημοσίου, επειδή δημοσίευσε το όνομά του και το ΑΦΜ του στην λίστα των μεγαλοφειλετών.