ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Αυτοί βούλιαξαν την Ελλάδα

Αυτοί βούλιαξαν την Ελλάδα

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ενόψει καλοκαιρινών διακοπών, κάνω μία εκκαθάριση στο αρχείο μου, όπου σε όλη τη διάρκεια του χρόνου συσσωρεύονται έγγραφα ντοκουμέντα, επίσημες καταγγελίες κρατικών και μη παραγόντων, στοιχεία και πίνακες από δικές μου δημοσιογραφικές έρευνες για μεγάλα θέματα (πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά) που παρέμειναν στο αρχείο μου και δεν τα δημοσίευσα γιατί στο πέρασμα των μηνών τα κάλυπτε πάντα η επικαιρότητα.

Κι όσο έψαχνα χαρτιά και ντοκουμέντα, ένιωθα συνεχώς να ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι μου. Διάβαζα στοιχεία και επίσημες εκθέσεις ή απόρρητα δημόσια έγγραφα που βρισκόντουσαν στο αρχείο μου και ήθελα να έχω μπροστά μου υπουργούς, προέδρους κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων, διοικητές ΙΚΑ και ΟΓΑ, διάφορους κρατικούς παράγοντες και δικαστικούς και να τους πιάσω στα χαστούκια.

Μου είναι αδύνατον να σας περιγράψω την έκταση της κλεψιάς του δημοσίου χρήματος, της ρεμούλας, της σάπιας διακυβέρνησης και διοίκησης της χώρας τα τελευταία χρόνια, έτσι όπως αυτή ξεπροβάλλει μέσα από τα έγγραφα και τα ντοκουμέντα που υπάρχουν στο αρχείο μου.

Και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι έντιμοι κρατικοί λειτουργοί, όπως πχ ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς, ο τέως επιθεωρητής του Σώματος Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας κ. Κουρέρης, ο σημερινός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής, ο εισαγγελέας Εφετών κ. Παναγιώτης Κανέλλος και πολλοί άλλοι έντιμοι Έλληνες που πονάνε αυτήν τη χώρα κατήγγειλαν με επίσημα έγγραφα τους κλέφτες του δημοσίου χρήματος, αλλά υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες έκρυβαν τις εκθέσεις αυτές και τιμωρούσαν αυτούς που τολμούσαν να μιλήσουν.

Όλα αυτά όμως δεν μπορούν πλέον να μείνουν στο σκοτάδι. Από την ερχόμενη Δευτέρα και καθημερινά με τον γενικό τίτλο: «Αυτοί βούλιαξαν την Ελλάδα» θα παρουσιάσω όλα αυτά τα ντοκουμέντα της σαπίλας με συγκεκριμένα ονόματα και διευθύνσεις.

Να δούμε τότε αν και πάλι θα προτιμήσουν τη σιωπή και την ατιμωρησία των ενόχων οι σημερινοί κυβερνήτες που εννοείται ότι ήρθαν στη ζωή μας σαν «Αρχάγγελοι της κάθαρσης».