ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ο στρατηγός Φωτόπουλος

Ο στρατηγός Φωτόπουλος

Όλα τα είχε η Μαριωρή (Η Ελλάδα), ο φερετζές της έλειπε. Και το βρήκε στο πρόσωπο του μέγιστου εργατοπατέρα, συνδικαλισταρά, «επαναστάτη» και «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου.

Το άτομο αν δεν είναι γραφικό, σίγουρα δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Τι ρουκέτα πέταξε πάλι χθες σε σύσκεψη συνδικαλιστών στη ΓΣΕΕ: να κληθούν οι εργαζόμενοι να καταλάβουν δημόσια κτήρια, υπουργεία, λιμάνια και αεροδρόμια, ώστε να παραλύσει πλήρως η χώρα και να γίνονται καθημερινά συλλαλητήρια στους δρόμους, αναγορεύοντας για όλα αυτά τον εαυτό του σε στρατηγό των κινητοποιήσεων.

Γελοιότητες θα μου πείτε ενός τύπου που παλιότερα έχει πει ότι πάνω από το πτώμα του θα περάσει όποιος προσπαθήσει να πουλήσει ένα κομμάτι της ΔΕΗ, ότι χρειάζεται μπαζούκας να έχει ο λαός για να χτυπήσει τις ερπύστριες των εκσκαφέων, ότι θα μας στερεί όποτε γουστάρει το ηλεκτρικό ρεύμα και άλλες τέτοιες ανοησίες και «μαχαλομαγκιές».

Γελοιότητες επικίνδυνες όμως σε μία εποχή που κάποιοι αναζητούν «στρατηγούς» και μουτζαχεντίν για να αποτελειώσουν το μικρομάγαζο πια, που λέγεται Ελλάδα.

Αυτός λοιπόν ο μάγκας και καραμπουζουκλής, εργατοπατέρας της ΔΕΗ, γέννημα-θρέμμα του «βαθέως ΠΑΣΟΚ» που παρακαλάει τώρα να τον αποδεχτούν στο ΣΥΡΙΖΑ, καλεί με το διάγγελμά του τους Έλληνες εργαζόμενους που ματώνουν καθημερινά και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν όρθιες τις οικογένειές τους, να καταλάβουν... τα «θερινά ανάκτορα» της ελληνικής πολιτείας, έτσι για το μπάχαλο και μόνο.

Αλλά επειδή αυτά γινόντουσαν πριν από 100 περίπου χρόνια στην τότε Τσαρική Ρωσία, ο «στρατηγός» Φωτόπουλος πριν βάλει και το λοφίο του Ναπολέοντα για να δώσει τη μεγάλη του μάχη για την κατάληψη υπουργείων και λιμανιών, ας μας πει και μια κουβέντα για εκείνα τα ταξιδάκια σε πενάαστερα ξενοδοχεία του εξωτερικού που είχε κάνει για τα «δίκια του εργάτη».