ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η Ελλάδα σε μια κλωστή

Η Ελλάδα σε μια κλωστή

Προσωπικά δεν περιμένω τίποτα ιδιαίτερο από την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα. Άντε να πει δυο καλά λόγια για τον «επιμελή μαθητή» Σαμαρά, να εκδηλώσει πάλι «τον πόνο της για τον ελληνικό λαό που υποφέρει» και για την Ελλάδα που πρέπει να μείνει στο ευρώ.

Και όλα αυτά γρήγορα-γρήγορα μέσα σε 4-5 ώρες. Μετά θα πάρει πάλι το αεροπλάνο της για να επιστρέψει στο Βερολίνο.

Όμως αυτή η ξαφνική επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα βάζει για λίγες ώρες την Ελλάδα «στα μανταλάκια» και κρεμάνε όλη τη χώρα από μια κλωστή.

Γιατί η οργή, η απελπισία, η αγωνία του κόσμου που δεν έχει να φάει, δεν έχει δουλειά, έμεινε άστεγος, βλέπει τον διπλανό του να αυτοκτονεί, έχει ξεπεράσει πια τα όρια μιας λογικής και ψύχραιμης συμπεριφοράς.

Και ίσως αυτή η οργή ξεσπάσει αύριο σε ένα κύμα ανεξέλεγκτης βίας, με άγνωστες συνέπειες για τη χώρα.

Η δική μου θέση είναι να μαζευτούμε αύριο ένα, δύο εκατομμύρια Αθηναίοι στο Σύνταγμα και να μείνουμε εκεί διαμαρτυρόμενοι μέχρι να φύγει η Μέρκελ. Αλλά χωρίς φωτιές, χωρίς επιθέσεις στη Βουλή, κινήσεις δηλαδή που θα δώσουν την ευκαιρία σε προβοκάτορες και διάφορους ύποπτους κουκουλοφόρους να μετατρέψουν τη λαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας σε ένα λουτρό αίματος στο κέντρο της Αθήνας, με θύματα και καταστροφές.

Η Ελλάδα κρέμεται από μια κλωστή πλέον. Με τη στάση μας, τη συμπεριφορά μας αύριο, όλοι εμείς που θα είμαστε στο Σύνταγμα θα κόψουμε αυτή την κλωστή ή θα την προστατεύσουμε από τους διάφορους Φωτόπουλους, Καιάδες, κουκουλοφόρους και προβοκάτορες που επιζητούν το χάος για να επιβάλουν τα δικά τους σκοτεινά σχέδια.