ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Πάμε για ΠασοκοΝουΔού;

Πάμε για ΠασοκοΝουΔού;

Λέτε να το δούμε κι αυτό; Αγκαλίτσα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ στις εκλογές σε ένα νέο πολιτικό σχηματισμό με ένα καινούριο, ολόφρεσκο όνομα, για να πετάξουμε από πάνω μας και τα βαρίδια του παρελθόντος;


Για να απογαλακτιστούμε από Καραμανλισμό και Παπανδρεϊσμό; Ένα νέο κόμμα που να μην θυμίζει τίποτα από ευθύνες για μνημόνια, Άκηδες και πολιτικά λαμόγια και διάφορους σφουγγοκωλάριους και χατζηαβάτηδες απέναντι στη θηριώδη τρόικα;

Λέτε; Γιατί όλο αυτό το σύμφωνο συμβίωσης, σύγκλισης, συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν χθες Σαμαράς και Βενιζέλος κάτι τέτοιο μου δείχνει. Το έψαξα πρωί πρωί το θέμα. Πήρα διάφορους δικούς μου, τα λεγόμενα «βαθιά λαρύγγια», μέσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Κατ' αρχήν δεν βρήκα κανένα να αιφνιδιάζεται με την ερώτηση που τους έκανα, αν στο βάθος αυτής της χθεσινής συμφωνίας υπάρχει και η πολιτική συνεργασία των δύο κομμάτων στις προσεχείς εκλογές. Οι περισσότεροι το κουβέντιαζαν ψύχραιμα μαζί μου, σαν να ήταν ένα σοβαρό ενδεχόμενο.

Και σε δεύτερη φάση, κάποιοι άρχισαν να μου λένε, γιατί να μην το δοκιμάσουμε και αυτό, δηλαδή την ΠασοκοΝουΔού στις δημοτικές και ευρωεκλογές που θα γίνουν το Μάη, κι αν δούμε ότι περπατάει αυτή η ιστορία να πάμε σε μία ενιαία κάθοδο των δύο κομμάτων και στις εθνικές εκλογές, όποτε γίνουν αυτές.

Πίστευα ότι τα είχα δει όλα σε όλες αυτές τις δεκαετίες που δημοσιογραφώ και ασχολούμαι με πολιτικά θέματα. Αλλά να δω την «επάρατο δεξιά» (όπως έλεγαν οι παλιοί Πασόκοι τη ΝΔ) να συνεργάζεται με τις «σοσιαλθολούρες» (όπως έλεγαν οι παλιοί Νεοδημοκράτες το ΠΑΣΟΚ), ειλικρινά δεν το περίμενα ποτέ.

Αλλά οι καιροί αλλάζουν, οι πολιτικοί διαχωρισμοί πέφτουν και όταν κινδυνεύεις να χάσεις το βάζο με το μέλι και να σου το πάρει ο Λαφαζάνης και η Ζωή, τότε συνεργάζεσαι και με το διάβολο, όπως λέει και ο γίγαντας Αλέξης.