ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Στείλτε για σκι τους αλήτες

Στείλτε για σκι τους αλήτες

Όταν επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής για ομόλογα της παγκόσμιας οικονομικής δύναμης που λέγεται Morgan Stanley, κ. Πάολο Μπατόρι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι: «η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα σταθεροποιηθεί το επόμενο έτος, λόγω του ότι έχουν ήδη απορροφηθεί με επιτυχία τα τέσσερα μεγάλα σοκ:

  1. Οι ανησυχίες για έξοδο από το ευρώ
  2. Η πιστωτική συρρίκνωση
  3. Η λιτότητα
  4. Οι διαφορετικές αλλαγές»

Και όταν ο ίδιος παγκοσμίου φήμης αναλυτής υποστηρίζει ότι το βάρος του ελληνικού χρέους είναι υπερεκτιμημένο με βάση το σκεπτικό ότι: εάν η αξία του χρέους υπολογιστεί με βάση την αξία των ομολόγων στην ελεύθερη αγορά, τότε ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ στην Ελλάδα πέφτει από το 170% που υπολογίζουν λανθασμένα σήμερα οι δανειστές μας στο 120% που είναι απολύτως αποδεκτό στην Ευρωζώνη.

Και όταν για πρώτη φορά στο δεκάμηνο του 2013 τα φορολογικά έσοδα υπερέβησαν τους στόχους της τρόικας και το πλεόνασμα τέλος Οκτώβρη είχε διαμορφωθεί σε 1,1 δισ. ευρώ ( σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις) τότε:

Μπορείς να πεις σε όλους αυτούς τους ψυχρούς εκτελεστές της τρόικα που ζητάνε όλο και περισσότερα παράλογα μέτρα λιτότητας «ρε άντε να γ…».

Και αν δεν θέλετε τη δική μου πειραιώτικη διάλεκτο, μπορείτε να τους πείτε: «πάρτε τα σκι σας και πηγαίνετε για διακοπές στα βουνά της Ελβετίας και μην τολμήσετε να ξαναεμφανιστείτε μπροστά μου».

Έτσι δεν μας είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν προχθές κ. Βίζερ, ότι θα πάει τώρα για σκι και μετά θα δει τι θα κάνει με την Ελλάδα.

Μιλάμε πια για ψυχρούς δολοφόνους.