ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ας τους ξεφτιλίσουμε όλους

Ας τους ξεφτιλίσουμε όλους

Αυτό το επιλεκτικό «κρέμασμα στα μανταλάκια» των τριών βουλευτών για τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, μυρίζει από μακριά ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι, 100 μέρες πριν τις εκλογές και αποκαλύπτει ένα εγκληματικό κύκλωμα στον πυρήνα του υπουργείου Οικονομικών, που έχοντας στα χέρια του λίστες με καταθέσεις και τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών και κρατικών παραγόντων, είναι έτοιμο για «τα πάντα όλα» που λέει και ο φίλος μου ο Αλέφαντος, κατά το συμφέρον των προϊσταμένων του.


Η εντελώς απάνθρωπη και αντιδημοκρατική αντίληψη «κρεμάστε τους πριν διαπιστώσετε αν είναι ένοχοι ή όχι» ουσιαστικά ρίχνει βορά τρεις ανθρώπους, ιδιαίτερα προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα, στη ρωμαϊκή αρένα ενός λαού οργισμένου, αγριεμένου, απελπισμένου, που ζητάει αίμα, μήπως και νιώσει λίγο καλύτερα «γιατί επιτέλους πληρώνουν αυτοί που τον οδήγησαν στη δυστυχία».

Αυτό όμως είναι ακραίος φασισμός, «δολοφονία» της αξιοπρέπειας και της ηθικής υπόστασης τριών ανθρώπων που απλά τα ονόματά τους βρίσκονται σε μία λίστα καταθέσεων στο εξωτερικό και μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν κατηγορούνται για τίποτα.

Δεν έχω κανένα λόγο να υπερασπιστώ τους τρεις παρότι εκτιμώ τον κ. Κικίλια, είμαι φίλος χρόνια με τον κ. Καπερνάρο και έχω κριτικάρει σκληρά και έχω βρεθεί δημόσια απέναντι στην κ. Ρεπούση, λόγω της γνωστής άποψής της περί «συνωστισμού Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης», όταν οι Τούρκοι έσφαζαν τον ελληνισμό στη Μικρά Ασία.

Δεν θα κλείσω όμως τα μάτια σε αυτή την εγκληματική προσπάθεια, να λιώσουν τρεις πολιτικοί και να εξευτελιστούν από κάποιους αρουραίους που επιβιώνουν στα σκοτεινά λαγούμια της πολιτικής.

Αν θέλουν λοιπόν αυτοί οι ποντικοί και οι καθοδηγητές τους να ξεφτιλίσουν τους τρεις πολιτικούς, ας εξευτελίσουν όλους όσους βρίσκονται σε αυτή τη λίστα των καταθετών πολιτικών σε τράπεζες του εξωτερικού. Γιατί πέραν των τριών υπάρχουν και άλλα ονόματα πολιτικών στελεχών σε αυτή τη λίστα.

Ας το κάνουν λοιπόν στάχτη και μπούρμπερη ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, αλλά όχι τέτοιες επιλεκτικές κρεμάλες που μυρίζουν από μακριά πολιτική καμαρίλα και στοχευμένα χτυπήματα εν όψει εκλογών.