ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Μία μυστική δημοσκόπηση

Μία μυστική δημοσκόπηση

Σοκ και δέος επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ από μία μυστική δημοσκόπηση που έγινε λίγο πριν το Πάσχα. Τα νούμερα είναι εφιαλτικά για το αποδυναμωμένο ΠΑΣΟΚ, που βλέπει στελέχη του να «σκοτώνονται» μεταξύ τους και τον Βαγγέλη Βενιζέλο να ασχολείται περισσότερο με την Ελιά και τα καθήκοντά του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Για την ώρα και εφόσον δεν αλλάξουν δραματικά οι δημοσκοπικές μετρήσεις τις επόμενες 20 μέρες, το ΠΑΣΟΚ δεν βγάζει ούτε έναν ευρωβουλευτή στις προσεχείς ευρωεκλογές. Η δύναμη που του δίνουν αυτή τη στιγμή τα γκάλοπ είναι ελάχιστα κάτω από το 3% για τις ευρωεκλογές, κάτι που αν επιβεβαιωθεί σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ μένει εκτός ευρωβουλής.

Πρώτος, με βραχεία όμως κεφαλή, έρχεται Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, ενώ σε πτωτική περιδίνηση βρίσκονται ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ.

«Ζωντανή» παραμένει η ΧΑ με 6,5%, σε στασιμότητα το Ποτάμι μετά την πρώτη έκρηξη και σε μικρή άνοδο βρίσκεται το ΚΚΕ. Όσο για την Ελιά παλεύει μεταξύ 4 με 5%, ένα νούμερο όμως σωτηρίας για το ξεκίνημα αυτού του νέου πολιτικού σχήματος, στο οποίο είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν και πολλοί πρωτοκλασάτοι του ΠΑΣΟΚ.

Ίσως το κόκκινο φως για να πέσει η αυλαία για το ΠΑΣΟΚ έχει ανάψει, ο κύκλος έκλεισε και κάτι καινούριο γεννιέται στον χώρο της κεντροαριστεράς, που είχε καταλάβει επί 40 χρόνια το ιστορικό κόμμα που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

ΥΓ: Απόψε στις 11 στην εκπομπή μου στο «Ε», «Όλοι οι καλοί χωράνε», ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης συναντιούνται μέσα από τα τραγούδια τους. Σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες, που τους έζησαν από κοντά και συνεργάστηκαν μαζί τους, τραγουδούν τραγούδια των δύο «μικρών θεών» της ελληνικής λαϊκής μουσικής, που σφράγισαν τον τελευταίο μισό αιώνα την Ελλάδα. Επίσης, πρόσωπα που έχουν πολλά να πουν γι' αυτούς, όπως η Βάσια Τριφύλλη, ο Γιώργος Λιάνης, ο Παύλος Κοντογιαννίδης και πολλοί άλλοι φίλοι του Στέλιου και του Γρηγόρη αφηγούνται άγνωστες στιγμές από τη ζωή των δύο μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών.