ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Είχε δίκιο ο Σαίξπηρ

Είχε δίκιο ο Σαίξπηρ

Το «Πολύ κακό για το τίποτα» είναι ένα υπέροχο θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Ο τίτλος του έργου αυτού ταιριάζει απόλυτα στη σημερινή βραδιά των εκλογών. Ουσιαστικά δεν έγινε τίποτα και δεν αλλάζει τίποτα, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Αφού μας παρέσυραν οι δημοσκόποι με τα exit poll που κυκλοφορούσαν από το μεσημέρι σε διάφορα κομματικά και δημοσιογραφικά γραφεία και μιλούσαν για μεγάλες ανατροπές με τις εκλογές αυτές (ότι θα θριάμβευε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες τέτοιες ιστορίες για Κινέζους) ήρθαν τα πράγματα κοντά στα μεσάνυχτα και έκατσαν εκεί που ο δείκτης δείχνει: μηδέν συν μηδέν ίσον μηδέν.

Γιατί ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θριάμβευσε ούτε η Νέα Δημοκρατία καταποντίστηκε ούτε το χρώμα στις 13 περιφέρειες στης Ελλάδας αλλάζει, γαλάζιο ήταν και γαλάζιο παραμένει, τουλάχιστον στις 11 από τις περιφέρειες. Προσωπικά, δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η ακινησία των πραγμάτων, αλλά ας περιμένουμε τώρα την ερχόμενη Κυριακή να πούμε την τελευταία μας κουβέντα.

Το γιατί, τώρα, οι δημοσκόποι μέχρι τέλους έδιναν τη Δούρου με διαφορά 7 πόντους από τον Σγουρό (για να γίνει αυτή η διαφορά μόνο δύο πόντοι στο τέλος). Και γιατί οι δημοσκόποι έβγαζαν, μέχρι αργά το βράδυ, πρώτο τον συμπαθέστατο κ. Σακελλαρίδη, να έχει πάρει το κεφάλι του Καμίνη (ενώ κατεβαίνουν τώρα στο δεύτερο γύρο, με τον Καμίνη πρώτο με 21% και τον Σακελλαρίδη με 19,2% ) είναι μία άλλη, αλλά σκοτεινή ιστορία, που θα πρέπει να μας απασχολήσει τις επόμενες μέρες.

Πολύ κακό, λοιπόν, για το τίποτα για τους δύο μονομάχους της εξουσίας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει όμως ένα τεράστιο, ένα επικίνδυνο κακό, που πρέπει ΟΛΟΙ μας και ΟΛΑ τα κόμματα να αντιμετωπίσουν εδώ και τώρα, ενωμένοι: το τέρας του φασισμού γιγαντώνεται στη χώρα μας. Οι φυλακίσεις, οι βαριές κατηγορίες και οι χειροπέδες στους διάφορους νεοναζί αντί να σβήνουν τη φωτιά του φασισμού στην Ελλάδα, την θεριεύουν.

Γιατί οι απελπισμένοι και νηστικοί άνεργοι αλλά και οι χιλιάδες κρυπτοφασίστες που υπάρχουν στην Ελλάδα, νιώθουν ότι μόνο με τη Χρυσή Αυγή θα τιμωρήσουν και θα κερδίσουν τον χαμένο τους παράδεισο.

Για μένα αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα των εκλογών. Ο φασισμός είναι εδώ. Ήρθε και απ' ό,τι φαίνεται θα μείνει. Και είναι ευθύνη όλων μας να δώσουμε τη μάχη να εξοντωθεί το τέρας, που ξαφνικά γεννήθηκε στην πατρίδα μας.

Διαβάστε επίσης:

Καμίνης: Η μάχη απέναντι στο παρελθόν συνεχίζεται

Εκλογές 2014: Αποθέωση Σακελλαρίδη στο εκλογικό του κέντρο (photos+videos)

Τελική εκτίμηση ΥΠΕΣ για Περιφέρεια Αττικής: Δούρου 23,8% - Σγουρός 22%